12 Ekim 2008 Pazar

800 Zimbabveli Müslüman oldu


Zimbabve bağımsızlığının 25. yılına tarihi bir olayı yaşayarak girdi. Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında bölgeye yardım götüren İHH, yüzlerce kişinin Müslüman olmasına vesile oldu
19. yy'da İngiliz sömürgesi olan Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve unutulmayacak bir Kurban Bayramı yaşadı. Kurban yardımları için Zimbabve'ye giden İHH, burada yoğun bir ilgiyle karşılandı. Türkiye'den gelen karşılıksız yardımlar karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Zimbabveliler İslam dinini yakından tanıma fırsatı buldu. Yaklaşık 800 Zimbabveli bu sayede İslam'la şereflendi.
İSLAM'LA İLK BULUŞMA
Zimbabve'de yaklaşık 10 bölgede 531 kurban hissesini dağıtan İnsani Yardım Vakfı'nda gönüllü çalışan Mustafa Efe organizasyonu şu şekilde anlatıyor: "İHH olarak 531 hisselik kurbanı 10'a yakın bölgesinde kestik. İnsanlar şaşırıp kalıyordu. Çünkü bu insanlar şimdiye kadar birilerinin kendilerine bir şeyler verdiğini görmemişlerdi. İki beyaz adam geliyor, onlardan ineklerini satın alıyor, parasını ödüyor, kestikten sonra da onlara dağıtıyordu. Bu onlar için inanılmaz bir durumdu. Bizden program hakkında bilgi istediler. Türk olduğumuzu söyledim. İslam dininden, insanlara yaklaşımından bahsettim. İslam'a davet ettim. Kendi aralarında düşündüler ve İslamiyet'i seçtiler. Toplu halde şahadet getirdik."
Efe'nin davetini kabul eden Zimbabveliler halka İslam dinini anlatmak için söz verdi ve yaklaşık 800 kişi Müslüman oldu. Zimbabveliler kendilerine yardım eli uzatarak İslamiyet'i tanıma fırsatı veren Türk kardeşlerine teşekkür ediyor.
Dünyanın unuttuğu Güney Afrika ülkesi
1923'te Güney Rodezya (bugünkü Zimbabve) sömürge olarak İngiltere tarafından ilhak edildi. 1980 yılında bağımsızlığını kazandı. Resmi dili İngilizce olan ülkenin nüfusu yaklaşık olarak 12, 5 milyon. Zimbabve'de yüz binin üzerinde Müslüman var ve ülke nüfusunun % 2'sini oluşturuyorlar. Nüfusun çoğunluğunu siyah Afrikalıların oluşturduğu Zimbabve'de 'Şonolar ve Bandebeler'den oluşan başlıca iki büyük etnik grup vardır. Ülkede ayrıca Asyalılar ve Renkliler olarak adlandırılan melezler yaşamaktadır

Yeni Şafak 9 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE

Hiç yorum yok: