12 Ekim 2008 Pazar

Hollandalı Fabyana, müslüman oldu

Gönlünü bir Türk gencine kaptıran Hollandalı Fabyana, Toprakkale İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasiminde şahadet getirerek Müslüman oldu. İlçe Müftüsü Burhan Çakır'ın yaptırdığı ihtida merasimi öncesinde Kuran'ı Kerim okundu. Müslümanlığa adım atan genç kıza kendi isteğiyle "Sevgi" adı verildi.
Yaşadığı ülkede Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede kalan ve İslamiyet'e sempatisi o günlerde başlayan Fabyana Muğla'nın Marmaris ilçesinde otelde çalışan Osmaniyeli Orhan Alakaş'a (24) gönlünü kaptırdı. Daha sonra İslam'ı daha yakından tanımaya başlayan Fabyana bir ay kadar önce Müslüman olmaya karar verdi. Müslümanlığı kabul etmesinin ardından genç bayanın ilk yaptığı iş başörtüsü takmak oldu.
Bir hafta sonra nişanlanacaklarını ve Türkiye'de yaşayacaklarını aktaran Orhan Alakaş, Fabyana'ya yeni adıyla Sevgi'ye din değiştirmesi konusunda zorlama yapmadığını kendi isteğiyle Müslümanlığı seçtiğini söyledi. Müslüman olduktan sonra başörtüsünü çıkarmadığını bir aydır taktığını aktaran Alakaş, "Fabyana ülkesinde Türk mahallesinde kalıyor. Burada oradaki arkadaşlarından İslam'ı öğrenmiş. Tanıştıktan sonrada Müslüman olmaya karar verdi. Bu isteğini benimle paylaştı. Bende müftülüğe gelerek ihtida işlemlerini başlattım." dedi.
Müslüman olduktan sonra Sevgi adını alan Hollandalı genç bayan camilere hayranlık duyuyor. Bu arada İlçe Müftüsü Burhan Çakır, genç bayanın Müslümanlığı seçmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Umarım bundan sonra dinini daha yakından tanır öğrenir. Bir kişi Müslüman olursa geçmişteki tüm günahları silinir. Bu merasimi müftülüğümüzde gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum" diye konuştu. İhtida merasiminin sonrasından Müslüman olan Fabyana'ya Kuran'ı Kerim ve İslam dinini anlatan çeşitli kitaplar hediye edildi.
Yeni Şafak 01.03.2008

Hiç yorum yok: