4 Ekim 2008 Cumartesi

iki gelinde müslüman oldu


Antalya’nın Alanya ilçesinde, tatil yaparken gönlünü kaptırdığı garson Türk genciyle evlenen İsveçli Julia Susanna Vennan, Müslüman oldu. Osmaniye’de aile arasında düzenlenen törenle evlendiği Uğur Yılmaz (20) için Müslümanlığı seçen Julia Susanna Vennan’a (20) Müftü Zeki Sarılar, Kuran-ı Kerim armağan etti ve bir cumhuriyet altını taktı.Kelime-i şahadet getiren İsveçli gelin, İslam dinini seçmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. İsmini de değiştirerek Deniz adını alan Julia, en az 3 çocuk istediğini de ekledi. Uğur Yılmaz ise severek evlendiği İsveçli eşinin isteyerek yaptığı tercihin kendisini gururlandırdığını söyledi.
OĞULLARIM BUNU HEP YAPIYOR
Uğur Yılmaz’ın babası seyyar satıcı Selahhattin Yılmaz da 3 erkek ve bir kızının bulunduğunu, 5 yıl önce büyük oğlunun da bir Finlandiyalı gelin getirdiğini belirtti. Selahattin Yılmaz, “Her iki gelinim de Müslüman oldu. En büyük oğlum bir Finlandiyalı ile evlenerek Müslüman yaptı. Şimdi de küçük oğlum bir İsveçli ile evlenerek Müslüman yaptı. Bu benim için büyük bir mutluluktur. Bunun gururunu yaşıyorum” dedi.

SARI GELİN AMAN!

İMAM nikahı kıymadan önce Müftü Zeki Sarılar, Julia’ya İslamiyet’i sadece evlenebilmek için mi seçtiğini sordu. Damat Uğur Yılmaz’ın tercümanlığı ile cevap veren Julia (Deniz), isteyerek Müslüman olduğunu söyledi. Törenin sonunda İsveçli genç kıza Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Mustafa Altınışık bir buket çiçek verdi. Müftü Sarılar da geline cumhuriyet altını taktı
AKŞAM
18.02.2006

Hiç yorum yok: