1 Ekim 2008 Çarşamba


Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde iki yıldır kafe işleten Alman asıllı İsveç uyruklu 70 yaşındaki Johansson Traute, Müslüman olup ''Meryem'' adını aldı.
İsveç'te çalıştığı fabrikadan emekli olduktan sonra yerleştiği Susurluk'ta yalnız yaşayan Johansson Traute, bir hafta önce Susurluk Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirdi.
Susurluk Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Müslüman olan ve Johansson olan adını ''Meryem'' olarak değiştiren Traute, çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'ye ilk kez 1994 yılında geldiğini, o dönemde tatilini geçirdiği Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Susurluklu iki müzisyenle tanıştığını anlatan Traute, müzisyenlerin davetiyle geldiği Susurluk'u çok beğendiğini, bu yüzden emekli olduktan sonra ilçeye yerleşmeye karar verdiğini kaydetti.
Traute, Susurluk'a yerleştikten sonra İslam dininin güzelliklerini tanıdığına, bu yüzden Müslüman olmaya karar verdiğine işaret ederek, ''Bundan sonraki yaşamımı Müslüman olarak sürdürecek ve Müslüman olarak öleceğim'' dedi. Traute, ölümünden sonra mal varlığının ilçedeki ''hayır kurumları''na bağışlanması yönünde vasiyet hazırladığını, ilçede yaşayan Turhan Sağlam'ı bu işlemler için vasi tayin ettiğini de söyledi.
Törende konuşan Susurluk Müftüsü Cahit Çetin de üç aylar gibi kutsal günlerin yaşandığı bir dönemde Johansson Traute'nin İslam'a geçmesini çok güzel ve anlamlı bir hadise olarak değerlendirdiğini ifade etti.
Çetin, son din olan İslam'ın barışı, dostluğu ve sevgiyi ifade ettiğine işaret ederek, ''Yeni Müslüman kardeşimizi kutlar, İslam dinine ve Müslüman kardeşlerine hayırlar getirmesini dileriz'' diye konuştu.
http://www.kenthaber.com

Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005

Hiç yorum yok: