29 Haziran 2009 Pazartesi

Sırp şarkıcı savaştan sonra Müslüman oldu


Saraybosna’da Mcbeth adlı müzik grubunun solist ve gitaristi Sırp asıllı İgor Rajnatoviç, Balkanlarda 10 yıl önce yaşanan savaştan etkilenerek Müslüman oldu. Grubun diğer 4 üyesi de birbirlerinden habersiz olarak İslamiyet’i seçti.
Hamza ismini alan İgor’un hikayesi bugün çıkacak olan AKSİYON dergisinde yer alıyor. Sırp kökenli azılı bir çete lideri olarak savaşa Hırvat saflarında başlayıp Boşnak tarafında devam eden İgor Rajnatoviç, savaşta ‘Altın Zambak’ nişanı alacak kadar başarılara imza atmış. Savaştan sonra ise Müslüman olmuş.
Çocuk bezi asılı eve saldırdılar
Çocuk yaşlarında suçla tanışan, araba hırsızlığından uyuşturucuya kadar her tür suça bulaşan İgor, 15 yaşında girdiği cezaevinden azılı bir hırsız olarak çıkar. Çete kurup işyerlerini soymaya başlayan İgor, bu arada müzik çalışmalarını da sürdürür. 19 yaşındayken savaşın başlaması üzerine askere alınır ve eski Yugoslav ordusunda Ratko Miladiç komutasında cepheye gider. Savaş sırasında grup üyeleriyle birlikte müzikle uğraşırken uyuşturucu kullanmaya devam eden İgor, savaşın bir noktasından sonra yapılanların vahşet olduğunu düşünmeye başladıklarını söylüyor. İgor şöyle konuşuyor: “Evin balkonunda çocuk bezleri vardı. O evde çocuk olduğu belliydi. Bizimkiler direkt balkonunda çocuk kıyafetleri olan eve ateş ediyordu. Bu vahşetti. Bir süre sonra ‘Biz neden savaşıyoruz? Bu nasıl bir savaş?’ sorusunu sormaya başladık.” Müslümanlığı seçerek ismini Hamza yapan İgor’un ilginç hikayesi bu haftaki Aksiyon’da yer alıyor. Haber Merkezi
30.06.2003

Hiç yorum yok: