26 Haziran 2009 Cuma

Belaruslu Müslümanlar yeniden İslâm"a sarılıyor

Malatya`ya hem protokol imzalamak hem de yapılan yardımlara teşekkür etmek için gelen Ebubekir Şabanoviç, Vali Halil İbrahim Daşöz`ü ziyaret etti.
MALATYA - Beyaz Rusya Din İdaresi Başkanı(Müftü) Ebubekir Şabanoviç, "Belaruslu Müslümanlar dinine yeniden dönüyor" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kardeş şehir projesi kapsamında Malatya ile Belarus kardeş oldu. Yaklaşık 6 ay önce gerçekleşen kardeşlik projesi kapsamında yapılan yardımlar ile Belaruslu Müslümanlar dinlerini öğrenme ve yaşama imkanına kavuştu. Mescitler onarıldı, cami inşaatına başlandı. Ramazan ayında iftar yemekleri verildi. Kurban yardımı yapıldı. Bütün bu yardımların toplam maliyeti de sadece 60 bin dolardı.
Malatya`ya hem protokol imzalamak hem de yapılan yardımlara teşekkür etmek için gelen Ebubekir Şabanoviç, Vali Halil İbrahim Daşöz`ü ziyaret ederek, ülkesindeki güzel gelişmeleri büyük bir mutlulukla anlattı. "Parmaklarım ülkemize yapılan güzel yardımları saymaya yetmiyor" diyen Şabanoviç, Malatya`nın yardımları neticesinde Belarus`ta insanların dinlerine, örflerine, kültürlerine yeniden dönmeye başladıklarını kaydetti. Ramazan ayı boyunca 7 mescitte iftar yemeği verildiğini ve vatandaşların iftarın ardından teravih namazı kıldığını belirten Şabanoviç, başkent Minsk şehrinde yapılacak büyük caminin projesini anlatırken bir hayli heyecanlı idi. Litvanya sınırında bir mescide çevirmek üzere bir ev satın alındığını belirten Şabanoviç, "Küçük bir yerde ibadetimizi yapıyorduk. Şimdi çok güzel imkanlara kavuşuyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Halil İbrahim Daşöz ise Belarus`un artık Malatyalı`nın gönlünde ayrı bir yeri bulunduğunu belirterek, işbirliği adına önemli adımlar atıldığını kaydetti.
2007-11-29 Milli Gazete http://www.milligazete.com.tr

Hiç yorum yok: