26 Haziran 2009 Cuma

Müezzinin Okuduğu Ezan İsveçliyi Müslüman Yaptı

İsviçre'de televizyondan izlediği ezandan etkilenen Christope Dussud müslüman oldu. Türk eşinin dayısı olan eski müezzin Nadi Ersoy'un NTV'de okuduğu ezan onun hayatını değiştirdi.
Christope Dussud Tarihi Selimiye Camiinde takke takıp Kelime-i Şehadet getirdikten sonra Müslüman oldu.İsviçre'nin Cenevre kentinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Christope Dussud, bu kentte işçi olarak çalışan Çelikbilek ailesinin 36 yaşındaki kızı Fatma Çelikbilek Dussud ile 3 yıl önce evlendi.
Dayısının okuduğu ezanı duyunca
Bu süre içinde eşinin dini olan İslam'a ilgi duymaya başlayan Christope Dussud, eşi Fatma'nın Selimiye Camii'nin eski müezzini olan dayısı Nadi Ersoy'un bir televizyon programında yaptığı dualardan çok etkilendi ve dinini değiştirmeye karar verdi.
Takke giydi el açtıYaz tatilleri için eşinin memleketi olan Edirne'ye gelen Christope Dussud için Tarihi Selimiye Camii'nde Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçiş için tören düzenlendi. Törende başına takke giyen ve el açan Christope Dussud, imam Nadi Ersoy'un söylediklerini tekrarladı ve Kelime-i Şehadet getirdikten sonra Müslüman oldu. Fatma Çelikbilek Dussud ise eşini bir an olsun yalnız bırakmadı.
Şükür namazı kıldıTörenin ardından imam Nadi Ersoy, Christope Dussud'e Kuran-ı Kerim'in Türkçe ve Fransızca çevirisini hediye etti. Daha sonra ise Christope Dussud cami içinde şükür namazı kıldı.
Abdülkadir adını aldıÇok mutlu olduğunu belirten Christope Dussud, "Bugün benim doğum günüm. Doğum günümde Müslüman olmak bana ayrı bir mutluluk verdi. Bugün yeniden doğdum "dedi
21 Haziran 2009 11:32

Hiç yorum yok: