14 Haziran 2009 Pazar

Meksika’da İslâmiyet yayılıyor


Prof. Dr. Süleyman Kurter’le yaklaşık iki ay önce Türkiye’ye gelişlerinde tanışmıştık. Kendisi 40 yıldan beri Amerika’da ikamet ediyor. İslâmiyeti tebliğ hususunda, diğer İslâm ülkelerinden temsilcilerle el ele vererek pek güzel hizmetlerde bulunuyor. Görüşmemiz esnasında, çok enteresan belgeler göstermişti. Bilhassa, bazı İslâmî gruplarda ve cemaatlerde ön saflarda bulunan kimselerin “bağlantılarıyla” ilgili belgeler... Müslümanlardan toplanan muazzam miktarda paraların götürülüp, Hıristiyanlık propagandası yapabilecek eleman yetiştiren kuruluşlara verilmesi hayretimi mucip olmuştu. En çok hayret ettiğim bir başka husus da, sık sık Türkiye’deki sempozyumlarda, panellerde boy gösteren, “Filistin asıllı Amerikalı” diye takdim edilen ismin, aslen Yahudi oluşuydu. Ne dolaplar dönüyordu? Müslümanların arasına kimler sızmıştı? Süleyman Kurter, üniversite yıllarındaki bir hocasının şu sözünü nakletmişti: “Bir kimsenin kimlerle, hangi mahfillerle ilişkili olduğunu öğrenmek istiyorsan, paranın izin takip et!”
Muhterem Süleyman Kurter ve arkadaşları, Bediüzzaman Hazretlerinin İspanyolca tarihçe-i hayatını hâvi bir kitapçıkla, Amerika’daki ve Meksika’daki İslâmiyetin yayılışını anlatan bir de mektup göndermişler. Bu mektuptan bazı kısımları sizlerle paylaşmak istiyorum:
“...Risale-i Nur’un İspanyolca tercümelerinde yardımcı olan Meksika asıllı Müslüman kardeşimiz Avukat Solano İspanyol dilini konuşan Amerikalılara 500’ün üzerinde Kur’an-ı Kerim dağıttı. Bu sayede çok sayıda İspanyol İslâmiyetle müşerref oldular.
“...Müjdeli bir haber daha Meksika’nın güneyinde Chiapas Eyaletinde Zapatista yerlilerinden bir köyün tamamı Müslüman oldu. Bu köyde İslâmî bir okul ve bir cami mevcut. Bağımsız küçük bir İslâm devleti gibi içişlerinde tamamiyle bağımsızlar. Geçen yıl bu köyden 25 kadar kardeşimiz hac farizasının yerine getirdiler. Bu köyün Müslüman oluşu ve burada yapılan İslâmî hizmetlerin tanıtıldığı şu www. İslammexico.org.mx web sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
“...Avukat Robert Solano ağabey ve bir kısım Müslüman İspanyol asıllı kardeşlerimiz inşaallah bu yaz Texas’ta İspanyol Müslümanlara yönelik büyük bir sempozyumun hazırlığı içindedirler.”
Öteden beri, Meksika, Venezuela, Brezilya, Peru, Arjantin gibi elini Müslüman kanına bulaştırmamış ecnebilere karşı kalbimde değişik bir his var. Onların hidayeti için duâ etmekteyim. Meksika’da bu ülke ile Amerika’nın futbol takımlarının karşılaşmasında stadı dolduran 70 bin Meksikalı’nın Amerika’ya kafa tutan bir ismi haykırması bir tesadüf mü idi, yoksa onların İslâma olan sempatilerinin bir nişânesi mi?
18 NİSAN 2007ÇAR 21:32

Hiç yorum yok: