19 Haziran 2009 Cuma

Irak görevi öncesi İslam diniyle ilgili aldıkları brifingler etkiledi

Komutanları tarafından, Seul'deki Hannam-dong Camii'ne gönderilen askerler, Müslümanlar hakkında bilgi sahibi olmak isterken, İslam dinini yakından tanıma fırsatı bularak Müslümanlığı seçti. Kore ordusunda Zaitun Birliği'ne bağlı askerler, İslam dinini seçtikten sonra ilk Cuma namazlarını kılarak dua ettiler.
Temmuz ayında Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentine yerleştirilecek olan Koreli askerlerden 37'si İslam dinini seçerek Müslüman oldu. İslam dininin diğer dinlere göre çok daha insani ve barışçıl bir din olduğunu hissettikleri için Müslümanlığı seçtiklerini ifade eden Koreli askerler, Irak'lı Müslümanlarla dini bir bağ kurdukları için barışın tesisi konusunda çok daha gerçekçi ve olumlu bir adım atacaklarına inandıklarını söylediler.
Yonhap Haber Ajansı'nın haberinde, Irak'ta görev alacak olan Güney Kore ordusuna bağlı 'Zaitun Birliği'nin 37 askerinin, 11. Tümen'den Teğmen Son Hyeon-ju da dahil, geçtiğimiz Cuma günü törenle İslam dinine geçtiği duyuruldu. Askerler, Güney Kore'nin Başkenti Seul'deki Hannam-dong Camii'ne giderek İslam dini ile şereflendi. 37 askerin bağlı olduğu Zaitun Birliği'nden Yüzbaşı Son Jin-gu da, Hannam-dong Camii'nde şehadet getirerek İslam dinini kabul edenler arasındaydı. Camide Kelime-i Şehadet getiren askerler, İslam dinini seçtikten sonra ilk Cuma namazlarını kılarak dua ettiler. Hak dini seçen Koreli askerler, imamın arkasında aynı safta durarak Allah'ın indinde tüm Müslümanların eşit olduğunu bir kez daha gösterdiler. Geçtiğimiz günlerde, Temmuz ayında görev yapacakları Erbil'de Müslüman halka karşı nasıl tavır takınacaklarını öğrenmeleri için Seul'daki Hannam-dong Camii'ne gönderilen askerler, Müslümanlar hakkında bilgi sahibi olmak isterken, İslam dinini yakından tanıma fırsatı bularak Müslümanlığı seçti.
"Artık onların kardeşiyiz"
Zaitun Birliği'nden bir asker, İslam âleminde din bağdaşıklığına büyük önem verilmesinin bazı askerleri büyülediğini, aynı dinden olan bir insanın yabancı olarak telakki edilmediğini ve bir Müslümanın diğer bir Müslümana savaşta bile saldırmadığını öğrendiklerinde çok etkilendiklerini belirtti. Zaitun Birliği'nden 22 yaşındaki Onbaşı Paek Seong-uk, üniversitede Arapça öğrenim gördüğünü ve Kur'an okuduğunu belirterek, "İslam'a büyük bir merakım vardı. İslam'ı öğrendikçe içimde bir sevgi doğdu ve Müslüman olmaya karar verdim" dedi. "Irak'ta halkla birlikte namaz kılmak ve dua etmek istiyorum" diyen Seong-uk, "Onların kardeşleri olduğumuza ve Koreli askerlerin, işgalci bir ordu mensubu olmadıklarına ikna olmalarını istiyoruz. Çünkü biz işgalci ordusundan değiliz. İnsani destek için gidiyoruz."
30 OCAK 2009

Hiç yorum yok: