17 Haziran 2009 Çarşamba

İslamı seçen Avrupalılar için rehber site

2002 yılında Güney Afrika`da görev yaptığı sırada müslümanlarla tanışan ve kısa bir süre sonra İslam`ı seçen Richard Fairclough, artık hayatını Abdurrahman Fairclough olarak sürdürüyor.
İskoçya`da İslam`ı seçen çok sayıdaki insanın benzer sıkıntılar yaşadığını gören Abdurrahman Fairclough, `İskoçya Yeni Müslümanları Projesi` adıyla bir internet sitesi kurdu.
İslami hayata geçişte yaşanabilecek sıkıntılar konusunda öneriler ve çözüm yolları sunmayı hedefleyen proje, negatif reaksiyonlardan helal gıda temin etmeye kadar yeni müslüman olan kişilerin karşılaştığı bir dizi zorluğu ele alıyor.
Abdurrahman Fairclough, `inançlarının gereği olarak alkol almayan insanlar sosyal hayatın dışına itiliyor, aileler ve arkadaşlar yeni karara ve getirdiği değişikliklere alışmakta zorluk çekiyor` ifadelerini kullanıyor.
Ülkedeki bütün müslümanları bir araya getirmeyi ve bir veri tabanı oluşturmayı da hedefleyen proje, İskoçya`daki müslümanlara hukuki, dini ve sosyal konularda danışmanlık hizmetleri sağlıyor.
Medya`da yer alan yorum ve görüntüler nedeniyle oluşan olumsuz ortamda, yeni müslüman olan insanların ciddi baskı ve önyargılarla mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen Abdurrahman, `biz kimseyi dönüş yapmaya zorlamıyoruz. Sadece zaten kararını vermiş olan yetişkinlere en yakın caminin nerede olduğunu, nereden helal gıda alabileceklerini söylüyoruz, giyim konusundaki sorularını cevaplıyoruz` diyor.
Proje`ye kayıt yaptıranların çoğunun İslam`ı yeni seçen İskoçyalılar olduğunu kaydeden Abdurrahman, üyeler arasında Müslüman olarak doğduğu halde İslami kurallarla yaşamaya sonradan karar vermiş kişiler de olduğunu belirtiyor.
2009-01-26 DunyaBulteni.Net

Hiç yorum yok: