15 Ağustos 2011 Pazartesi

Rus Sunucu Müslüman Oldu


02 Temmuz 2011 Cumartesi 18:28

Rus televizyonunda İslam diniyle ilgili program yapan kadın İslam'ı seçip tesettüre girdi..Rusya televizyonlarının tek tesettürlü sunucusu, ilkgençlik yıllarının ardından gelen sorgulama sonucu İslam'ı tümüyle kabullenmiş bir Tatar.Rusya'nın tek tesettürlü bayan sunucusu Dinare Sadretdinov'a merak edilen hayatını anlattı. Moskovskiy Komsomoleç gazetesine açıklamalar yapan tatar sunucu tercihinden pişman olmadığını söyledi.

ABLAMA KARŞI ÇIKTILAR AMA BANA ÇIKMADILAR

Dinare zamanla Allah'ın yardımı ile tesettürlü giyinmeye başladığını belirtti. Dinare ailesinde ilk olarak ablası Naile'nin muhafazakar hayatı tercih ettiğini anlatırken: "Doksanlı yıllarda din, insanların hayatında tekrar belirleyici bir unsur olmaya başlamıştı. Tatarlarda İslam dini gelenek olarak korunmuştu. İnsanlar hayata veda etmiş akrabalarını hatırlamak için bir araya geliyor ve Kuran-i Kerim okuyorlardı. Büyüklerimiz bize dinimizi hatırlama konusunda yardımcı oluyordu. Ebeveynlerim inançlı olmasına rağmen bir zamanlar benim de yaptığım gibi dini vecibeleri yerine getirmiyordu. Annem ablamın tesettürü tercih etmesini garip bir şekilde karşıladı ve tepki gösterdi. Ancak ablamdan sonra bana karşı çıkmadılar" İfadelerini kullandı.

Hayatının değişim aşamaları hakkında bilgi veren sunucu, yakınlarına da tavsiyelerde bulunduğunu, etrafındaki kendisine yönelik olumsuzlukları ise görmezlikten geldiğini ifade etti. Cezayir asıllı bir Müslüman ile evli olan Dinare Müslüman ülkeleri ziyaret etmesine rağmen Moskova'da ikamet etmeyi tercih ettiğini ve burada yeni projeler hazırladığını söyledi

http://www.birkul.com/rus_sunucu_musluman_oldu.

Hiç yorum yok: