15 Ağustos 2011 Pazartesi

Fransız savcı Sakarya'da müslüman oldu


Fransa'da tanıştığı Nursel Yavuz ile evlenmeye karar veren savcı Philippe Roehrig (48), bir ay boyunca kaldığı Sakarya'da Müslüman olmaya karar verdi.

İhtida töreniyle İslamiyete geçen Roehrig, kendi isteğiyle ''Fatih'' adını aldı.Fransa'da yaşayan Nursel Yavuz, 1,5 yıl önce arkadaş çevresinin aracılığıyla Paris'te savcı olarak görev yapan Roehrig ile tanıştı. Uzun süreli bir arkadaşlığın ardından Yavuz ve Roehrig evlenmeye karar verdi. Yavuz ile tanıştığı süre içinde İslam'ı araştıran Roehrig, Temmuz ayından beri kaldığı Sakarya'da yakından tanıdığı İslamiyeti seçti.Roehrig, Sögütlü İlçe Müftüsü Kahraman Yaman'ın düzenlediği ve Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ile Belediye Meclis Üyesi Nuri Önder'in şahitlik ettiği ihtida töreniyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Fatih adını alan Philippe'ye Kuran-ı Kerim hediye edildi.Roehrig, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nişanlısı Yavuz ile uzun zamandan beri arkadaş olduklarını söyleyerek, birbirlerini sevdiklerini ve evlenmeyi arzu ettiklerini anlattı.

İslamı araştırdığını ve Sakarya'da yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade eden Roehrig, ''İslam tanığım bir dindi. Kitaplardan ve yaşayarak da burada gördüm ve de saygı duyduğum bir din. Fransa'da cumhuriyet savcısıyım. Avrupa'daki İslam'ın terörizmle yan yana getirilme çabalarıyla ilgili düşünceyi kabul etmiyorum. İslam'ın sadece bir din olduğunun farkında değiller. Doğrudan İslam ile terörizmi karıştırıyorlar. Ben buna katılmıyorum. Böyle bir şey yok'' dedi.

İslam'da en çok ilgisini çeken konunun oruç tutmak ve Ramazan ayı olduğunu anlatan Roehrig, ''Oruç çok zor ve kurallara uymak için güçlü olmak gerekiyor. İnsanın iradesine hakim olması gerekli. Müslüman olduğum için çok mutluyum. Sadece evlenmek için Müslüman olmadım. Önceden de böyle bir düşüncem vardı ama Nursel hanımla tanışınca bu arzu güçlendi' diye konuştu.

-''CUMA NAMAZINA GİTTİ''-

Roehrig'in nişanlısı Yavuz ise Paris'te yaşadığını belirterek, nişanlısı ile arkadaş çevresi aracılığıyla 1,5 yıl önce tanıştığını söyledi.Arkadaşlıklarının ilerlemesiyle evlenmeye karar verdiklerini ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

''Eşim Paris'te cumhuriyet savcısı olarak görev yapıyor. Aileme bir Fransız'la evleneceğimi söyledim. Ailem de onay verdi. Eşimin Müslüman olacağını söyleyince ailem evlenmemize razı oldu. Yurt dışında İslamiyet'e farklı bir bakış açısı var. O nedenle Philippe yurt dışındayken İslam'a heves etmedi''

Temmuz ayından beri nişanlısıyla ailesinin yanında kaldıklarını söyleyen Yavuz, Philippe'nin İslam'a ilgisinin Türkiye'de daha çok arttığını dile getirdi.Yavuz, Philippe'nin annesini namaz kılarken gördüğünü kaydederek, şunları anlattı:

''Türkiye'ye geldikten sonra annemde kaldık biz. Ailemi gördü, annemi gördü namaz kılarken. 'Bu ne demek? Şu ne demek?' Her şeyi sordu. Zaten İslam tarihini iyi biliyor. Yurt dışında İslam'a karşı farklı bir bakış olduğu için sıcak bakılmıyor. Kendisi geldi, gördü, inancın yaşanış halini ve heves etti. Sorular sordu. Camiye cuma namazına bile gitti. Müslüman olması için bir teklif götürmedim. Sadece ona iki din arasındaki farkı anlatmaya çalıştım. O da sordu, soruşturdu, araştırdı. Tarihi çok iyi biliyor kendisi. Kesinlikle bir zorlama olmadı. Daha önce Türkiye'yi Fransa'da yayın yapan Türk televizyonlarından biliyordu. Fransa'ya geri döneceğiz ancak ilerleyen yıllarda Türkiye'ye dönmeyi istiyor. Buradan bir ev alacağız.''

http://www.haber7.com/haber/20110813/Fransiz-savci-Sakaryada-musluman-oldu.php

Hiç yorum yok: