18 Ağustos 2011 Perşembe

İslam dininin öldükten sonra yeniden dirilme inancıyla moral bulan İsrailli Müslüman oldu

İsrailli asıllı Ortodoks Musevi psikolog Doktor Anters Geb Radojcic (61), Müslüman oldu. Manavgat Müftülüğü`nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde kelime-i şahadet getiren Anters Geb Radojcic, Fatma ismini aldı. İhtida törenin

İsrailli asıllı Ortodoks Musevi psikolog Doktor Anters Geb Radojcic(61), Müslüman oldu. Manavgat Müftülüğü`nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde kelime-i şahadet getiren Anters Geb Radojcic, Fatma ismini aldı. İhtida töreninde Manavgat Müftüsü Halil Taş, vaize Fedan Taş, Manavgat Belediyesi Yeminli Tercümanı Gülsüm Tezol ve belediye din görevlisi Nurettin İnal hazır bulundu. Müftü Halil Taş, İslam dinini seçen İsrailli psikolog Doktor Radojcic`e Almanca Kur`an ile İslam İlmihali kitabını hediye etti.

İsrail`den ayrıldıktan sonra uzun yıllar Almanya`da yaşadığını belirten Radojcic, İslam dinini seçmesindeki en önemli etkenin öldükten sonra yeniden dirilme inancı olduğunu söyledi. 13 yıl önce Almanya`da yaşadıkları trafik kazasında eşi ve bir kızını kaybettiğini belirten Radojcic, yaşanan acı olayı unutmak için Türkiye`ye geldiğini dile getirdi. 11 yıldır Antalya`nın Manavgat ilçesinde yaşadığını belirten Radojcic, bir psikolog olarak yaşadığı acı ve sıkıntı dolu günleri Manavgat`ta Müslüman Türk komşularının yakın ilgi ve alakasıyla atlattığını ifade etti.

Radojcic, `Almanya`da yaşadığımız acı olayları unutmak için Manavgat`a yerleştim. İnsan psikolog da olsa büyük acıların üstesinden tek başına gelemiyor. Müslüman komşularımın yakın ilgi, sevgisi ve içten davranışı İslam dinini araştırmama vesile oldu. 5 yıldır düzenli bir şekilde Almanca Kur`an okuyordum. Kaybettiğim sevdiklerime yeniden kavuşmayı İslam`da öldükten sonra yeniden dirilmeyle öğrendim. Yeniden dirilmeyle moral buldum. Sürekli dua ettiğim Rabbime yöneldim ve Müslüman olmaya karar verdim. ` diye konuştu.

`ÖLÜNCE MANAVGAT`A GÖMÜLMEK İSTİYORUM`

Öldüğünde Manavgat`a gömülmek istediğini belirten Radojcic, Türkiye`de yaşamaktan huzur ve mutluluk duyduğunu kaydetti. 11 yıl önce Manavgat`a yerleştikten sonra geçen Barış Türker isimli Türk vatandaşıyla evlendiğini hatırlatan Radojcic, İslam dinini araştırmasına sevk eden çok sevdiği eşini geçen yıl 15 Haziran`da kaybettiğini söyledi. Radojcic, `İhtida töreninde kelime-i şahadet getirirken başıma bağladığım eşarbımı Müslüman olan ikinci eşim hediye etmişti. Sevgisi ve yakın ilgisi Müslüman olmama vesile oldu. Ölünce Manavgat`ta eşimin yanına gömülmek istiyorum. Çünkü huzuru ve mutluluğu Türkiye`de buldum.` diye konuştu.Müftü Taş, yeni Müslüman olan birinin geçmiş günahlarının affedildiğini ve anasından yeni doğmuş bir bebek gibi saf ve tertemiz olduğunu dile getirdi.Manavgat Müftülüğü`nde 49 yıl içinde 114 gayri Müslim ve ateist İslam dinini seçti. İsrailli psikolog Doktor Anters Geb Radojcic ise 2010 yılın ilk yabancı Müslüman`ı oldu.

http://www.tumgazeteler.com/?a=5879409

2010-01-13 CİHAN

Hiç yorum yok: