15 Ağustos 2011 Pazartesi

76 Filipinli Müslüman oldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticaret ve turizm merkezi Dubai'de düzenlenen bir Ramazan programında 76 Filipinli, Müslüman oldu.

Filipinli vaizlerden Ömer Penalber'in şehadet getirmesinin ardından teker teker şehadet getiren 76 Filipinli İslam'ı kabul etti. Müslüman olanlardan 70'i ise kadın. Dubai Ehli Beyt Haber Ajansı'nın haberine göre, Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı tarafından organize edilen Ramazan Forumu'nda 76 Filipinlinin önceki gün Müslüman olduğu belirtildi.Vaiz ile birlikte yeni Müslüman olan Filipinliler bir bir şehadet getirdi. Müslüman olanların 70'i ise kadın. Filipinliler'in şehadet getirmesi esnasında ise duygulu anlar yaşandı. Yeni Müslüman olanların şehadet getirmesi, programa katılanlar tarafından tekbir nidaları ile karşılandı.

Şehadet getirenlerden ve daha önce Hıristiyan olan Radelito isimli Filipinli, uzun süredir İslam dinine geçmeyi düşündüğünü ifade etti. Radelito, Müslüman olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyledi. Adını Raşid şeklinde değiştiren Roderick Vargas da, "Ben geçen yıl babama Müslüman olmak istediğimi söylemiştim. İslam çok güzel bir din. Bunu şimdi anlıyorum." şeklinde konuştu.Formda Müslüman olanlara 5 vakit ezan okuyan saat, seccade ve parfüm hediye edildi.Öte yandan Dubaili bir yetkili, geçen yıl Vaiz Ömer Penalber'in vaazından sonra 125 Filipinlinin İslam'ı kabul ettiğini ifade etti. Dubai'de Müslüman olan Filipinlilerin büyük bölümünü ise kadınlar oluşturuyor.

13Ağustos.2011,14:17:10

http://www.samanyoluhaber.com/h_643910_Dunya-76-filipinli-musluman-oldu.html

Hiç yorum yok: