15 Ağustos 2011 Pazartesi

Letonyalı gelin Jülia, Hülya ismini alarak Müslüman oldu


4 Ağustos 2011 Perşembe,

Zonguldak'ta Bülent Kop(27) isimli gençle 10 Temmuz 2011'de evlenen Letonyalı Katolik Hıristiyan Jeromina Jülia(25), Müslüman oldu. Jeromina Jülia ismini de 'Hülya' olarak değiştirdi.

Zonguldak Müftülüğünde düzenlenen ihtida programında, İl Müftüsü Refik Bulut'un telkinleriyle Kelime-i Şehadet getiren Jülia'nın heyecanlı olduğu görüldü. Hülya Kop'un Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Bulut, "Şüphesiz inanırım, şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir" anlamına gelen kelime-i şehadet getirdiniz. Şu dakikadan itibaren İslam'a girdiniz, Müslüman oldunuz. Şimdi tertemiz, yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. Hülya, dinimize göre İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahların bağışlandığını Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelemektedir. Müslümanlığınız mübarek olsun." dedi. Müftü Bulut, dua edilmesinin ardından Hülya Kop'a Kur'an-ı Kerim ve ilmihal kitabı hediye etti.

Hülya adını alan Jülia ise, Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Kayınpederi Aydemir Kop, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Oğlum Bülent, şu an İstanbul'da çalıştığı için ihtida törenine katılamadı. Zaten kendileri İstanbul'da tanıştıktan sonra 10 Temmuz'da düğünlerini yapmıştık. Şu an gelin kızımız Çatalağzı'nda bizimle birlikte kalıyor. Yakında İstanbul'a taşınacaklar"

http://www.yirmidort.tv/guncel/letonyali-gelin-julia-musluman-oldu-haber-43002.htm

Hiç yorum yok: