15 Ağustos 2011 Pazartesi

Müslüman olmasına sebep olansa İhlas Suresi...


Tatil için Türkiye'ye gelen Alman turist, Müslüman oldu. Turistin Müslüman olmasına sebep olansa İhlas Suresi...

Tatil için Türkiye'ye gelen Alman turist, Müslüman oldu. Turist, İhlas Suresi'nden etkilenerek, Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir cami ziyaretinde Almanca yazılı İhlas suresinden etkilenen Alman Hristiyan Marzene Magdelana(25) Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni(din değiştirme) Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olan Alman Marzena Magdelana 'Meryem' ismini aldı. Manavgat Müftüsü Halil Taş, Müslüman olan Magdelana'ya Almanca Kur'an ile İslam ilmihali kitabı hediye etti. Magdelana, yaptığı açıklamada Müslüman olmayı kendi hür iradesiyle kabul ettiğini söyledi. İslam dinini seçmesinde Manavgat'ta bir camide okuduğu İhlas suresinin etkili olduğunu belirten Magdelana, yeni dinini yakından tanıma ve anlamada Türk arkadaşlarının yardımı olduğunu söyledi. Magdelana, "İhlas suresindeki Allah'ın varlığı ve birliğindeki anlatım gücünden çok etkilendim. İslam dinindeki Allah ve Peygamber inancını çok sevdiğim için Müslüman oldum. Dini vecibelerimi yerine getirmek için ilk önce namaz surelerini öğreneceğim. Müslüman olduğum için çok mutlu ve huzurluyum." diye konuştu.

Müftü Taş, Magdelana'yı Müslüman olduğu için tebrik ederek, Müslüman olan birisinin, geçmiş bütün günahlarının affedileceğini ve annesinden yeni doğmuş gibi tertemiz olacağını kaydetti.

Magdelana'nın İslam dinini seçmesiyle birlikte Manavgat'ta 20 yıl içinde Müslüman olanların sayısı 136'ya yükseldi.

http://www.on5yirmi5.com/genc/haber.40145/ihlas-suresinden-etkilenip-musluman-oldu.html

Hiç yorum yok: