17 Ağustos 2011 Çarşamba

14 yılda 14 bin yeni Müslüman

Milli Gazete
03 EYLÜL 2010 CUM

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de, 1996-2010 yılları arasında çoğunluğu Ramazan aylarında olmak üzere 14 bine yakın kişi müslüman oldu.

İslami işler departmanı başı Hüda El Kaabi, son 14 yılda 72 milletten 13 bin 946 kişinin İslamiyet'i seçtiğini ve bu rakama 2005-2009 arasında müslüman olan 10 bin 405 kişinin dahil olduğunu söyledi. İstatistiklere göre, bu yılın ilk yarısında çoğunluğu Çin, Hindistan, Rusya ve Filipinler'den olmak üzere 1373 kişi müslüman oldu. Bu rakamın 1098'inin bayan, 275'inin ise erkek olduğu belirtildi. 2009'da İslamiyeti seçenlerin sayısının 3 bin 43'e ulaştığı ve çoğunluğunun da bayanlardan oluştuğu kaydedildi.

Dubai'de basılan Haliç Times'a demeç veren El Kaabi, "İnsanlar Dubai'ye gelince İslamiyet'in parlak imajı hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyor ve dinin her yerde ve zamanda insanların tüm ihtiyaçlarına toleransla nasıl cevap verdiğini görüyor" dedi. Yetkili, Ramazan boyunca daha fazla insanın İslamiyet ile şereflendiğini kaydetti. Bu artışta, ay boyunca düzenlenen tanıtım seminerleri, kurs ve atölyeler ile toplu iftarlar ve yarışmaların da etkili olduğu öğrenildi. Geçen yıl Ramazan'da 35 milletten 392 kişi müslüman oldu. Yeni müslüman olanlara ve gayri müslimlere ücretsiz hizmetler sunulduğunu hatırlatan El Kaabi, gayri müslimler için özel programlar düzenlendiğini ve din ve kültür üzerine aydınlatıldıklarını sözlerine ekledi. Bunun yanısıra din hakkında sorusu olanlar için 'Beni Ara' adlı telefon hattı ve internet sitesi üzerinden hizmet veriliyor. Departmana ulaşan sorular ise genellikle çok eşlilik, sünnet ve cenaze töreni ile ilgili.

Dubai'deki yeni müslümanlardan Prof Dr. Lewis, taklit ya da aşırı bir fikirden dolayı değil, tüm kalp ve aklının tatmin olmasından dolayı ikna olduğunu belirtti. Bankada çalışan Hintli Şancu Kamaraçi, Ramazan Forumu'nda bazı konuları tartışmadan önce Hindu olduğunu söyledi. Kamaraçi, Hindistan'da bilindiği şekliyle sadece müslüman olanların cennete gireceğine inanıldığını fakat forumun ardından tüm sorularına net cevaplar aldığını vurguladı. 13 yıl boyunca misyonerlik yapan Rowena ise, "Hiç bir müslümanın başka dine geçmemesini görmesinin ardından sorular sormaya başladığını, İslamiyet hakkında okuduğunu ve en sonunda bu dini seçtiğini" dile getirdi.

Hiç yorum yok: