17 Ağustos 2011 Çarşamba

İskoç asıllı Marion Müslüman oldu


iskenderun'dan Fethiye'ye çalışmaya giden Ayhan Aktaş, tanıştığı İskoç asıllı Marion ile 1.5 yıl önce evlendi ve İskoçya'da özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ayhan Aktaş, eşine İslamiyeti anlattığını belirterek, "Ülkemize geldiğinde bizim örf ve adetlerimizi çok beğendi. Kendisine hiçbir baskı yapmadık ve Müslüman olmak istediğini söyledi. Biz de İskenderun Müftülüğü&'ne müracaat ettik." dedi.

Ayhan ve Marian Aktaş çiftini kabul eden İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, çiftleri almış olduğu karardan ötürü tebrik etti. Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz. Muhammed'in hayatından ve Kuran'dan bahseden Müftü Kavillioğlu, İslam dininin yeryüzüne tüm insanlığa gelen en son din olduğunu anlattı. Müftü Kavillioğlu Aktaş çiftine Müslümanlığı belgeleyen ve ihtida belgesi verdi, Kur&'an-ı Kerim ve Türkçe mealini hediye etti.

Rabia adını alan İskoç asıllı Marian, Müftü Kavillioğlu ve eşinin huzurunda Kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. 25 yaşında Jenefer adında bir kızı olduğunu ve Pakistanlı Salman Afzal ile evlendiğini belirten Marian Aktaş, "Kızım şu an hamile ve bir erkek çocuğu bekliyor. Adını da Ömer koyacak. Kızım da İslamiyeti seçti. Çok mutlu ve huzurluyuz." ifadesini kullandı.

http://www.bighaber.com/haber/iskocyali-marian-rabia-adini-alarak-musluman-oldu-434084.html

Hiç yorum yok: