16 Ağustos 2011 Salı

Alman damat Müslüman oldu



29 Haziran 2010 11:28 Salı

Gedizli Semra Kara (44) ile Alman vatandaşı Klaus Dieter Gröning (50), Almanya'nın Northrhine-Westfalia Eyaletine bağlı Recklinghausen şehrinde çalıştıkları bir fabrikada tanışarak 18 ay önce evlendi.

Yaz tatili için Türkiye'ye gelmeye karar veren Semra-Klaus çifti, Semra Kara'nın Gediz'deki akrabalarını ziyaret etti. Eşinin akrabaları ile tanıştıktan sonra Müslüman olmaya karar veren Klaus Dieter Gröning, Gediz Müftülüğüne müracaatta bulundu.

Eşi Semra ile birlikte İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz'ün makamına gelen Klaus Dieter Gröning, uzun zamandan beri İslam Dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Kendi isteğiyle Müslüman olmak istediğini ifade eden Klaus Dieter Gröning'e, İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz tarafından önce İslam'ın esasları ve güzellikleri anlatıldı. Müftü Mustafa Kocagöz ile şahitlerle birlikte Tevhid ve Şehadet kelimelerini okuyarak Müslüman olan Klaus Dieter Gröning'e Yusuf adı verildi.

İslam dinini seçmekten ve Yusuf ismini almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Klaus Dieter Gröning, "Eşim Semra sayesinde İslam dinini tanıma fırsatı buldum ve 50 yaşında Müslüman oldum. Türk ve Müslüman geleneklerini çok beğeniyorum. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Alman damat Yusuf'a, Müftü Kocagöz tarafından Kuran Meali, Namaz kitabı ve DVD'si hediye edildi.

İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz, "Bu güne kadar Müftülüğümüze baş vuran 5 yabancı bayan ile 2 erkek Müslüman oldu. Müftülüğümüze başvurarak Müslüman olan 7. kişi Yusuf beydir. Mutlu bir yuva kuran Semra ve Yusuf kardeşlerimize huzurlu ve mutlu bir hayat diliyoruz" dedi.

http://www.internetkutahya.com/kutahya/gediz/alman-damat-musluman-oldu-12661h.html

Hiç yorum yok: