17 Ağustos 2011 Çarşamba

arkadaşı da Müslüman oldu


Kendisi Müslüman olan Alman, Hıristiyan arkadaşına Risale-i Nur vererek onun da Müslüman olmasına vesile oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Kendisi Müslüman olan Alman, daha sonra Risale-i Nur'la tanışınca ibadetlerini yapmaya başladı. Ve Hıristiyan arkadaşına Risale-i Nur vererek onun da Müslüman olmasına vesile oldu. Nur net sitesinde yer alan Almanya Barla Medresesi'nden gönderilen hizmet mektubu şöyle:

Esselamualeykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..

Almanya Barla Medresesinden tüm ağabey ve kardeşlerimize Selam olsun.

Sizlerle mutlu bir haberi daha paylaşmak istiyoruz. Barla Medresesi Mannheim olarak Kur’an-ı Kerim’in bu asırdaki vechini ders veren Almanca Risale-i Nur okumalara ve Almanca Sohbetler üzerinde durmaya özen gösteriyoruz. Burada, bu hakikatleri ulaştırmamız gereken daha bir çok Alman var. Bu çalışmalarımız sonucu 7 ay kadar önce bir Alman kardeşimiz olmasına rağmen ibadetlerinde lakayt kalmış namazlarını kılamıyordu.

Ne zaman ki Almanca derslerimize gelmeye başladı ve 21.Sözü okudu ardından hem namazlarına başladı hem Risale-i Nur’lara adeta bizlerden daha çok sarıldı ve Cuma Almanca Sohbetlerinden sorumlu oldu.Bu kardeşimiz (Ali) bu hakikatleri kendisi yaşamaya ve çevresindeki Almanlara yaymaya karar verdi. Nitekim yakın bir arkadaşı olan Morizt isimli bir Alman’a cep Risale’lerini vermeye başladı ve son olarak Sözler’i verdi. Moritz daha 10. Söz’e kadar gelmişti ki “Aradığım bütün sorulara cevaplar buldum. Ve eminim ki bu kitaplar sayesinde açık kalmış düşüncelerim kapanacaktır. İslamiyetin son ve hak din oldugunu karar verdim, elbete bu din hak ve son ise bu dinin Peygamberi de haktır ve son Peygamberdir. Bu eserlere sarıldıkça yolum daha da aydınlanacaktır” dedi ve kendisi hiç zaman kaybetmeden İslam ile şereflenmek istediğini beyan etti.

Bizler de yapilmasi gerekenleri yaptık ve kendisine Barla Medresesinde Cemaatle birlikte şehadet getirttik. Moritz olan ismini de Mikail olarak değiştirdik. Bu yaşanan olay cemaatimiz içinde de büyük bir heyecan ve gayret uyandırdı. Bu durumda iki Alman kardeşimiz Risale-i Nur’larla yollarını aydınlatmış oldu. Allah izin verdigi sürece bizler bu kardeşlerimize destek olacağız ve çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz. Bizim elimizde Risale-i Nur gibi Kur’an hakikatleri olduğu müddetçe bu gibi olaylar Allah’ın izni ile çoğalacak ve insanlık aydınlanacaktır. Dualarınıza muhtaç oldugumuzu belirtiyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

http://www.risalehaber.com/ sitesinden 17.08.2011 tarihinde yazdırılmıştır.

Hiç yorum yok: