16 Ağustos 2011 Salı

Kazakistan’lı Tatyana TRİPONOVA, müslümanlığı seçti.



25.02.2011 tarihinde Akçakoca İlçe Müftülüğün’e müracat eden Kazakistan’lı Tatyana TRİPONOVA, din değiştirerek müslümanlığı seçti. Müslüman olma yolunu seçen Tatyana TRİPONOVA için, Akçakoca Müftülüğünde bir tören düzenlendi. Şahitlerin huzurunda kelime–i şahadet getirerek müslüman olan TRİPONOVA’’nın “İhtida Belgesi’’ İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan tarafından verildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, ailelerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Daha önce Türkiye’ye gelen Tatyana TRİPONOVA Türkiye’ye hayran kaldığını, ramazan ayının manevi havasından etkilendiğini ve camilere yaptığı ziyaret sonucunda gördüğü birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve hoşgörü kültüründen ayrıca arkadaşlarının da Türk misafirperverliğinden etkilenerek müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.Müslüman olduktan sonra Tanem ismini alan Tatyana TRİPONOVA’ya İlçe Müftüsü Hasan ERDOĞAN tarafından kendisine DİB yayınlarından oluşan kitaplar hediye edildi.

http://www.akcakocamuftulugu.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=160:kazakistanli-bayan-mueslueman-ihtida&catid=31:haberler&Itemid=182

Hiç yorum yok: