3 Mayıs 2009 Pazar

Türk arkadaşlarından etkilenip Müslüman oldu.

2 yıl önce Müslüman olan Steven Schevnemanh, bir Türk arkadaşının evinde tesadüfen resmini görerek etkilendiği Leyla Türkeli ile evlenmek için Iğdır`a geldi. Birbirleriyle anlaşan gençler evlendiler...
Almanya`nın Berlin kentinde yaşayan bilgisayar programcısı Steven Schevnemanh, Türk arkadaşlarından etkilenip 2 yıl önce Müslüman oldu. Bir gün misafirliğe gittiği Türk arkadaşının evinde genç bir kızın fotoğrafını gördü. Ondan çok etkilendi. Arkadaşı İbrahim`e, kızın adını sordu. `Leyla Türkeli` olduğunu öğrendi.
Arkadaşının da yardımıyla Leyla`yla tanışmak için geçen yılın Mayıs ayında Iğdır`a geldi. Genç kızla tanıştı. Kısa sürede birbirlerini sevdiler. Evlenmeye karar verdiler. Geçen hafta nikahları kıyıldı. Iğdırlı Leyla Türkeli, Steven`in fotoğrafından etkilenip aşık olmasının ve Iğdır`a gelmesinin kendisini çok etkilediğini belirterek şöyle konuştu: `Steven`in yaklaşımı beni mutlu etti. Almanya`dan benim için Iğdır`a gelmesi çok güzel. Evlenmeye karar verdik.
Umarım mutlu bir hayat süreriz.` Türkeli`nin ailesi de tek isteklerinin kızlarının mutluluğu olduğunu, Steven`in Müslüman olmasını, Leyla için Türkiye`ye gelmesini sevinçle karşıladıklarını ifade ettiler. Almanya`da yaşayacak genç çiftin büyükelçiliğe vize başvurusunda bulunacağı, Steven`in ise Muhammet ismini alacağı öğrenildi.
2007-01-15
Bugün

Hiç yorum yok: