24 Mayıs 2009 Pazar

Budist Naomi Müslüman Nurgül oldu


5 yıl önce ülkesinden düzenlenen bir turla Kapadokya´ya gelen ve ülkesinde hamur ustası olarak ekmek fırınlarında çalışan Naomi Kokatsu, Nevşehir´de Adnan Bağcı isimli turizmciyle arkadaş oldu. Bağcı ile arkadaşlığı sırasında İslamiyet´ten etkilenen 36 yaşındaki Naomi Kokatsu, bu yıl tekrar tatil için geldiği Kapadokya´da, Nevşehir İl Müftülüğü´ne Müslüman olmak için başvurdu. Müftülüğe gelirken başörtüsü takan Kokatsu için bir tören düzenlendi.
İl Müftü Vekili Hasan Mert, müftülük çalışanları ve Japon Kokatsu´nun erkek arkadaşı Adnan Bağcı´nın katıldığı törende ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran´ı dikkatlice dinleyen Naomi Kokatsu, daha sonra Kelime-i Şahadet getirerek Müslümanlığa geçti. Daha önce Budist olan Kokatsu, Müslüman olduktan sonra Nurgül ismini aldı.
İslamiyet´i seçerek Müslüman olan Japon Kokatsu´ya daha önce işlediği tüm günahların Allah tarafından affedildiğini ve onun için temiz bir sayfa açıldığını belirten Müftü Vekili Hasan Mert, Japon bayana İslamiyet´i anlatan çeşitli kitaplar hediye etti. Naomi Kokatsu´ya ihtida belgesi de yine Müftü Vekili Mert tarafından verildi.
İslamiyet´i seçtiği için çok mutlu olduğunu belirten Naomi Kokatsu, ´Türkiye geldikten sonra Adnan ile tanıştım ve Müslüman olmaya karar verdim. Şu anda çok mutlu ve huzurluyum´ dedi.
HABER 7
09 Aralık 2006

Hiç yorum yok: