3 Mayıs 2009 Pazar

İslam`ı 4 yıl araştırdı Müslüman oldu


Müftü Halil Taş la birlikte Kelime-i Şahadet getiren İspanyol asıllı Eitschberger, `Allah a mutlak inanmanın mutluluğunu yaşıyorum.` dedi. İslam ın kendi seçimi olduğunu ifade eden Eitschgerber, kimsenin etkisi altında kalmadığını söyledi.
İslamiyet hakkında 4 yıldır araştırma yaptığını, Almanca olarak 2 defa Kur an-ı Kerim in mealini okuduğunu anlatan Eitschgerber, `Sürekli içimde Müslüman olma duygusu vardı. Side ye 40. kez tatile geldim. İki gün önce bir arkadaşımla Külliye Camiini gezince Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olmamda Türklerin aile yapısı ve büyüklerine karşı hürmet göstermeleri etkili oldu. Bu hürmet ve saygıyı da dinlerinden dolayı yaptığını öğrendim.` diye konuştu.
Side Kemer Mahallesinden 4 yıl önce ev satın alan Eitschberger, İslam ı seçmesinde Türk restaurant işletmecisi Adem Ekşi nin de katkısı olduğunu dile getirdi.
Türkiye ve Türk halkını çok sevdiğini kaydeden Eitschberger, Müslüman olduktan sonra kalbinde Allah a ve son peygamber Hz. Muhammed'e(S.A.V) inanmanın huzuruyla dolduğunu ifade etti.
Müftü Taş da Müslüman olan Eitschgerber e (Aleyna)Almanca Kur an-ı Kerim, İslam ilmihali ve CD hediye etti.
İslam ı seçen Aleyna ya ihtida belgesiyle birlikte zemzem suyu ikram eden Taş, Müslüman olan birisinin geçmiş günahları affedilerek annesinden yeni doğmuş gibi tertemiz olduğunu söyledi


2009-01-29 birincikuvvet.com

Hiç yorum yok: