3 Mayıs 2009 Pazar

Alman gelin Müslüman oldu

Bir Türkle evlendikten sonra İslam`a ilgi duyan Alman Carine Höhnel, Konya Müftülüğü`nde düzenlenen bir törenle Müslüman oldu. Şehadet getiren Carine Höhnel, Müftü Mehmet Yavuz`dan ihtida belgesini alarak Müslümanlığı seçti. Höhnel, Ayşe Meltem ismini aldı.

Bir Türkle evlendikten sonra İslama ilgi duyan Alman Carine Höhnel, Konya Müftülüğü`nde düzenlenen bir törenle müslüman oldu. Şehadet getiren Carine Höhnel, Müftü Mehmet Yavuz`dan ihtida belgesini alarak Müslümanlığı seçti. Höhnel, Ayşe Meltem ismini aldı.
Yakınlarını ziyaret etmek amacıyla Almanya`ya giden Mehmet Fatih Özdemir, bir süre sonra sağlık memuru olan Carine Höhnel ile tanıştı. İki ailenin rıza göstermesi ile evlilik hazırlıkları yapan Höhnel ve Özdemir yapılan bir düğünle dünya evine girdi. Evlendikten sonra eşinin aile ortamından çok etkilendiğini belirten Özdemir, `Evlendikten sonra eşim her gün biraz daha İslam`a ilgi duymaya başladı. Çeşitli sorularla İslam dini hakkında bilgi alamaya çalıştı. İslam hakkında yaptığı araştırmadan sonra Müslüman olmaya karar verdi. Şimdi o da bende çok mutluyuz.` diye konuştu.
Eşi ile Konya`ya gelen Höhnel, Konya Müftülüğü`nde düzenlenen törenle Müslüman oldu. Program ilk olarak okunan Kur`anı Kerim ile başladı. Kur`an`ı Kerim okunurken Höhnel`in duygulandığı gözlendi. Kur`an`ı Kerim`in okunmasının ardından Müftü Yavuz, Höhnel`e İslamiyetin şartları hakkında bilgi verdi. `İslamın tüm şartlarını kabul ettim` diyen Höhnel, Müftü Yavuz eşliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
2005-10-06 Milli Gazete http://www.milligazete.com.tr

Hiç yorum yok: