3 Mayıs 2009 Pazar

Belçikalı gelin müslüman oldu


Antalya'da bir benzin istasyonunda çalışırken tatile gelen Finlandiya asıllı Belçikalı bir turistle tanışan Şanlıurfalı genç, Türk gelenek ve göreneklerine göre evlendi.
Balıklıgöl'e gelen çift balıklara yem atıp Hazreti İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı mağara da su içip dua etti.
Belçikalı gelin nikah salonunda ise tüm davetlilerin huzurunda başını örterek kelimeyi şahadet getirdi. Daira olan adını ise Derya olarak değiştirdiğini duyurdu.
Geçtiğimiz aylarda Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Darai Patni (40) sahilde gezdiği sırada benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Şanlıurfalı Mehmet Cüneyt Karabulut'la (38) tanıştı. 2 genç arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüştü. Tatili biten Darai ülkesine döndükten sonra görüşmelerini telefon ve internet üzerinden sürdürdü. Bunun üzerine aşıklar, evlenmeye karar verdi. Alanya'da tanıştığı Türk genciyle evlenmek için Türkiye'ye gelen Belçikalı Darai Patni, Müslüman olarak 'Derya' adını aldı. Türk örf ve adetlerine göre evlenen Belçikalı gelinle damat daha sonra Balıklıgöl'e gitti. Beyaz gelinlikler içerisinde Balıklıgölü gezen mutlu çift burada balıklara yem atıp türbede dua etti.
Hazreti İbrahum'in ateşe atıldığı mağaraya giden Belçikalı gelin ve damat burada şifalı sudan içip başörtüsüyle dua etti. Eşi Mehmet'le tanıştıktan sonra İslamiyet konusunda araştırmalarda bulunduğunu ve merak ettiği tüm soruların cevaplarını hem eşi hem de yaşadığı Belçika'da bulunan Müslüman Türklerden öğrendiğini anlatan Darai Patni, Müslüman olmayı tercih ettiğini ve ailesinin de bu karar saygı duyduğunu söyledi.
Balıklıgöl'de ilk kez el elle tutuşmuş gelin ve damat gören yerli ve yabancı turistler bu anı cep telefonlarıyla kaydetti.
Eşinden çok etkilendiğini dile getiren Mehmet Cüneyt Karabulut, "Eşimle 10 aydır bir ilişkim vardı. Sahilde yürürken birbirimizden etkilendik. Bir süre internet üzerinden devam eden arkadaşlığımızın ardından evlenme kararını aldık. Önce imam nikahını kıydık sonrada resmi nikahımızı yaptık. Çok mutluyuz Allah herkese böyle bir evlilik nasip etsin." dedi. Nikah salonuna giden çift burada Türk bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından nikahları kıyılan çifte İngilizce sorulan sorulara yine İngilizce karşılık verdi.
Çiftin nikahları kıyıldıktan sonra Belediye Başkanı Fakıbaba, evlilik cüzdanını Belçikalı geline verdi. Daha sonra davetliler, huzurunda Belçikalı gelin Darai, eşinin söylediklerini tekrarlayıp kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.
Zaman
24 Temmuz 2008,

Hiç yorum yok: