3 Mayıs 2009 Pazar

ANTALYA: KUR'AN-I KERİM'DEN ETKİLENEN ALMAN MÜSLÜMAN OLDU


Almanya'da daha önceden aynı fabrikada çalıştığı Kayserili arkadaşı Osman Mermer'in hediye ettiği Almanca Kur'an-ı Kerim'den etkilenen Ingo Manfred Backhaus, Manavgat Müftülüğü'nde şahadet getirip müslümanlığı kabul etti ve Hamza adını aldı.
4 yıldır Antalya'nın Side ve Kemer tatil bölgelerinde yaşayan Alman Ingo Manfred Backhaus, 2 yıl önce gittiği memleketi Almanya'da daha önceden aynı fabrikada çalıştığı Osman Mermer'in hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'i okuyarak etkilendi. Müslüman olmaya karar veren Backhaus, cuma günü beraberinde arkadaşı ve iş ortağı Ali Korkmaz ile birlikte Manavgat Müftülüğü'ne müracaat etti. Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Kelime-i Şahadet getirerek müslüman olan Backhaus, İhtida Belgesi'ni Manavgat Müftüsü Halil Taş'ın elinden aldı. Hamza ismini alan Backhaus'un artık müslüman olduğunu, bugüne kadar işlediği tüm günahların silinerek yeni bir hayata başladığını belirten Müftü Taş, kendisinden İslam dininin isteklerini yerine getirmesini istedi.

47 yaşında olan Backhaus, "Hiç kimsenin baskısı altında kalmadım. Müslümanlığı araştırdım ve özgür irademle bu dini kabul ettim. İslam dinini seçmemdeki en önemli etken Almanya'da Mercedes firmasından mesai arkadaşım olan Kayserili Osman Mermer'in hediye ettiği Almanca Kur'an-ı Kerim'i okurken bana verdiği huzur ve kendimde hissettiğim güçtür. İslam dinini seçerek Müslüman olmaktan son derece mutluyum" dedi. Manavgat Müftüsü Halil Taş 2006 yılında 3 kişinin, son 16 yıl içerisinde ise 73 kişinin Manavgat Müftülüğüne gelerek İslam dinini seçtiğini söyledi.

www.haberler.com

01 Temmuz 2006 Cumartesi

Hiç yorum yok: