24 Mayıs 2009 Pazar

Oruçtan etkilenen Japon, Kur`an okumaya başladı


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Japonca Öğretmenliği Bölümü`nde okutman olarak görev yapan Chie Hashimoto, Ramazan ayında oruç tutan kişileri gördükten sonra merak ettiği Müslümanlığı anlayabilmek için Kur`an-ı Kerim okumaya karar verdi.
Yaklaşık 1 yıldır ÇOMÜ`de okutman olarak görev yaptığını söyleyen Hashimoto, Türkiye`ye gelmeden önce Müslümanlık hakkında hiçbir şey bilmediğini, çevresindeki kişilerin oruç tutmalarından çok etkilendiğini bu sebeple Müslümanlığı öğrenmeye karar verdiğini belirtti.
Kur`an-ı Kerim`i eline aldığında değişik duygulara kapıldığını ifade eden Hashimoto, `Benim ülkem olan Japonya`da en yaygın inanç Şinto olarak görülmesine rağmen, aslen Şinto dini Budizm`in etkisiyle büyük bir değişime uğradığı için, genel inanış Budizm`dir. Müslümanlığı, yakından burada tanıma fırsatı buldum. Öğrencilerim de merakımı gidermemde çok yardımcı oldu. Anladığım kadarıyla Müslümanlık insani yönleri ağır basan bir din. Hep paylaşmayı ve sevmeyi emrediyor. Kur`an-ı Kerim`i okuduktan sonra daha iyi anlayacağıma inanıyorum.` dedi.
Öğretmenlerine yardımcı olmak isteyen öğrencilerden Serkan Demirbaş, hocasını Kur`an-ı Kerim satan bir mağazaya götürerek, çevirisi yapılmış Kur`an-ı Kerim meali almasını tavsiye etmiş.
Dunya Bulteni.Net
2008-09-30

Hiç yorum yok: