31 Ekim 2009 Cumartesi

Meksikalı Baba İle Kızı Müslüman Oldu


Geçen hafta Kapadokya bölgesine tatile gelen Meksikalı avukat baba Moises Teliz Santoyo, eşi Oises Teliz Santoyo (49) ve kızları Ises Teliz Santoyo (14), Ürgüp'te Özay Onur isimli bir turist rehberi ile tanıştı. Onur'un tur sırasında oruç tutması ve namaz kılmasından çok etkilenen Meksikalı avukat baba Moises Teliz Santoyo ve kızı Ises Telız Santoyo, Ürgüp İlçe Müftülüğü'ne başvurarak İslamiyet'e geçmek istediklerini bildirdi. Burada Müslüman olan Moises Teliz Santoyo, Musa ismini alırken kızı Ises Teliz Santoyo ise Havva ismini aldı.

İlk kez 2 yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'te namaz kılmak için abdest alanları gördüğünü ve bunun kendisine çok farklı geldiğini ifade eden Moises Teliz Santoyo, daha sonra tatil için geldikleri Ürgüp'te tanıştıkları Özay Onur isimli rehberin ibadetinden çok etkilendiğini belirtti. Moises Teliz Santoyo, kendisinin daha önce Hristiyan olduğunu ve Türkiye'de İslamiyet ile Hristiyanlık arasındaki farkı daha iyi görme fırsatı bulduğunu kaydetti. Bu kararını ailesi ile paylaşmasının ardından kızı Ises Teliz Santoyo'nun da Müslüman olmak istediğini ifade eden Moises Teliz Santoyo, çok mutlu ve huzurlu hissettiğini sözlerine ekledi.

Ürgüp İlçe Müftülüğü'nde Meksikalı aileye eşlik eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise, "Göreve başladığımdan bu yana tanık olduğum ve olağanüstü duygulandığım ikinci güzel an. Daha önce de Ürgüplü bir ailemizin Japon gelinleri Müslüman olmuştu.

Şimdi tamamen farklı ülke, farklı dil, din ve ırktan bir baba ve kızının Müslümanlığı kabullerine şahitlik ediyoruz. Diliyorum ki bundan sonraki hayatlarında Cenab-ı Allah'ın emrettiği şekilde ibadetlerini gerçekleştiren ve cenneti kazanan Müslüman müminlerden olurlar. İnanıyorum ki eşi ve oğlu da ileride Müslümanlığa geçecektir" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Meksikalı aileye yörede dokunun bir kilim hediye ederken, Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topçu ise Kur'an-ı Kerim hediye etti.

08 Eylül 2009 /
http://www.nethabercilik.com/haber/meksikali-baba-ile-kizi-musluman-oldu.htm

Hiç yorum yok: