9 Ekim 2009 Cuma

Almanya'da Müslümanlara 'ahiretlik sorular'

Yüksek öğrenimini Almanya'da tamamlamak için bu ülkede oturma izni almak isteyen Müslüman öğrenciler, 'potansiyel suçlu' muamelesi görüyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde (KRV) oturma müsadesini uzatmak isteyen yabancı öğrenciler, doldurmak zorunda oldukları dilekçe formlarında birbirinden ilginç sorulara muhatap oluyor. 'Terör örgütüne üye misiniz?', 'Bomba yapmasını bilir misiniz?', 'Herhangi bir İslami terör örgütüyle ilişkiniz var mı?', 'Daha önce bombalama olaylarına karıştınız mı?' gibi soruları cevaplamaları gereken öğrenciler, suçlu muamelesi görmekten rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Almanya'nın Münster şehrinde üniversiteye giden Faslı Murad Kortas da (31) oturma iznini uzatmak için gittiği Münster Yabancılar Dairesi'nde bu gibi ilginç sorularla karşılaşmış. Aynı şehirde kalan ve bu tür sorulara maruz kalan birçok yabancı öğrenci meseleyi Münster Eyalet Mahkemesi'ne götürerek söz konusu muamelenin insan haklarına karşı olduğunu dile getirmek istediklerini söylüyor. Münster Mahkemesi'nin konuyla ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.

9 Ekim 2009 Cuma
star


Bookmark and Share

Hiç yorum yok: