6 Ekim 2009 Salı

Rus kızı Müslümanlığı seçti


Gönlünü Gazipaşalı Türk genci Barış Ulusoy’a kaptıran Evgeniya Medvyanova (24) adlı Rus kızı Müslümanlığı seçti. Selin adını alan Evgeniya, Gazipaşa Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni ile Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.
KENDİ RIZASIYLA İSLAMİYETİ SEÇTİ
Yaklaşık 1 yıl önce Manavgat Titreyen göl’de bir otelde çalışan Barış Ulusoy (27) ile tanışan ve gönlünü kaptıran Evgeniya kendi rızasıyla İslamiyeti seçti. Dün saat 14.00’de İlçe Müftüsü Ahmet Bayer öncülüğünde müftülük binasında düzenlenen ihtida töreninde Rus Evgeniya Medvyanova 3 defa Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Bayer, tören öncesinde gençlere İslamiyet hakkında bilgi vererek gelecek hayatlarında mutluluklar diledi. Müftü Bayer, “Evgeniya’nın Müslümanlığı seçmesi çok güzel. Ancak bu yolun dönüşü olmadığını bilmeli” dedi Müftü Ahmet Bayer, Müslümanlığı seçerek Selin adını alan Rus geline Rusça Kur'an-ı Kerim mealini hediye etti. Müslümanlığı seçmesinin ardından Selin adını alan Evgeniya çok mutlu olduğunu söyledi. İslamiyeti daha öncede araştırdığını ve İslam’daki kadın erkek ve akraba ilişkilerinden çok etkilendiğini belirten Evgeniya, Müslümanlığı seçmekten dolayı gurur duyduğu söyleyerek, eşiyle birlikte Türkiye'de mutlu bir hayat süreceklerini bildirdi. Gazipaşa’da tam bir aile sıcaklığı duyduğunu belirten Evgeniya ihtida töreni sırasında okunan Kuran'ı Kerim'den anlamını bilmemesine rağmen çok etkilendiğini vurguladı. Manavgat’ta tanışıp sevdiği Evgeniya’nın dinlerini Türk adet ve göreneklerini çok çabuk kavradığını anlatan Birol Ulusoy, resmi nikâh için evraklarını tamamlamaya çalıştıklarını ve evlilik için gün saydıklarını dile getirdi. Müftü Bayer ihtida töreni sonrası genç çiftlere baklava ikram etti. Kelime-i ahadet getirerek Müslüman olan Evgeniya Medvyanova’dan önce de Gazipaşa’da 2 yabancı uyruklunun daha düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olduğu öğrenildi.
Yaklaşık 1 yıl önce Manavgat Titreyen göl’de bir otelde çalışan Barış Ulusoy (27) ile tanışan ve gönlünü kaptıran Evgeniya Medvyanova çok mutlu olduğunu söyledi


Hiç yorum yok: