22 Ekim 2009 Perşembe

Tatıana, İnternet Aşkıyla Evlenip Müslüman Oldu


İnegöllü Zeki Güneş ile Rusya'nın Saint Petesburg şehrinde ikamet eden Tatiana, iki yıl önce internette tanıştı. Tatiana, iki yılda dört kez Türkiye'ye gelerek Güneş ile görüşürken, arkadaşından ve Türk aile yapısından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.
10 Nisan 2009 tarihinde kıyılan nikahla hayatını Zeki Güneş ile birleştiren Tatiana Güneş, bugün eşi ile birlikte İnegöl Müftülüğü'ne giderek Müslüman oldu. Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Rus geline ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve bir ilmihal verdi.
Müslüman olarak Elif ismini alan 31 yaşındaki Tatiana Güneş ile eşi Zeki Güneş'in dini nikahları da Müftü Vekili İsmail Yıldırım tarafından kıyıldı.
Donat Mobilya'da döşemeci ustası olarak çalışan Zeki Güneş, "İki yıl önce Antalya'da bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalıştığım sırada, bir arkadaşlık sitesinde Tatiana ile tanıştım. İki yıl boyunca Messenger'da kendisi ile İngilizce sohbet ettim.
Daha sonra kendisini İnegöl'e çağırdım. Birbirimize aşık olup evlenmeye karar verdik. 10 Nisan 2009 tarihinde resmi nikahımızı yaptık. Yaklaşık 5 ay sonra Tatiana kendi arzusuyla Müslüman olmaya karar verdi. Bir Müslüman olarak bundan büyük mutluluk duydum" dedi.
Zeki ve Tatiana (Elif) Güneş'in düğünleri gelecek pazar günü yapılacak


Hiç yorum yok: