19 Ekim 2009 Pazartesi

Müslümanların temizlik anlayışından etkilendi İslamiyet'i seçti


24/06/2009

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Müslümanların günde 5 vakit abdest alarak temiz gezmesinden etkilenen Belçikalı emekli banka memuresi Kelime-i Şahadet getirerek İslamiyet'i seçti. Müslüman olan Belçikalı Moniove M. Fiermans (52), "Rabbimden en büyük isteğim, kısa sürede namaz surelerini ezberleyerek namaz kılmak. Sonra da ilk önce umreye, sonra da Hacca giderek kutsal toprakları görmek istiyorum." dedi.

Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde Belçikalı Hıristiyan Katolik Moniove M. Fiermans (52), İslam dinini seçerek Emine ismini aldı. İhtida töreninde Moniove M. Fiermans'ı ilk tebrik eden Manavgat Müftüsü Halil Taş, vaize eşi Fedan Taş ile Müftülük personeli oldu. Katolik bayan Fiermans, Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (S.A.V) sevgili annelerini çok sevdiği için yeni isminin Emine olmasını istediğini ifade etti. Müftü Halil Taş da yeni Müslüman olan Fiermans'a Almanca Kur'an-ı Kerim ile İslam İlmihali kitabı hediye etti.

Belçika'nın Valon Brabont Eyaleti'nde bir bankadan emekli olduktan sonra tatil için geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesine hayran kaldığını belirten Fiermans, 3 yıldır Manavgat'ta yaşadığını söyledi. İslam dinini seçmesinde en önemli etkenin Türk komşularının sevecenliği, misafirperverliği, güler yüzlülüğü, evin içine ayakkabıyı çıkararak girmeleri, günde 5 defa abdest almaları olduğunu belirten Fiermans, ömrünün sonuna kadar Türkiye'de yaşamak istediğini kaydetti.

Fiermans, "Müslüman olmayı kendi özgür irademle istedim. İslam dinini seçtiğim için çok huzurluyum. Müslüman olmamda Türk komşularımın abdest alırken vücut temizliğine gösterdiği hassasiyet beni etkiledi. En önemlisi de evlerinin içine ayakkabıyla girmemeleri. Müslüman komşularımın temizlik konusundaki hassasiyeti beni mest etti. Komşumun bunu dininin gereği yaptığını söylemesi beni İslam dinini araştırmaya sevk etti. Rabbimden en büyük isteğim, kısa sürede namaz surelerini ezberleyerek namaz kılmak. Sonra da ilk önce umreye, sonra da Hacca giderek kutsal toprakları görmek istiyorum." diye konuştu.

Üç ayların ilk gününde Belçikalı bayan Fiermans'ın İslam dinini seçmesinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Müftü Taş, yeni Müslüman olan birinin Cenab-ı Allah tarafından geçmiş günahları bağışlanarak anasından doğduğu gibi tertemiz olacağını ifade etti.

Fiermans, 2009 yılından bu yana Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida töreniyle 7'nci Müslüman olan yabancı uyruklu vatandaş oldu
http://www.bighaber.com/muslumanlarin-temizlik-anlayisindan-etkilendi-islamiyeti-secti

Hiç yorum yok: