6 Ekim 2009 Salı

Namaz kılan arkadaşından etkilenen Rus kız, Müslüman oldu


ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde çalışan Rus kız, iş arkadaşının namaz kılmasından etkilenerek Müslüman oldu.
Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 2 yıl önce tatil için geldiği Alanya'ya hayran kalan Marıa Zıveyra (24), iş teklifi alarak bir otelde çalışmaya başladı. Bir süre sonra otelde çalışanlarla arkadaşlıklarını ilerleten Zıveyra, bir arkadaşının günde 5 vakit abdest alarak namaz kılması ve Ramazan ayında oruç tutmasından etkilendi. Neden namaz kılındığını ve abdest alındığını arkadaşına soran Zıveyra, zamanla İslam dinine ilgi duymaya başladı. Müslümanların yaşantısı ve ibadet yerlerine hayran kalan Rus kız, internet ve dini kitaplardan İslam dinini detaylı bir şekilde araştırmaya başladı. Namaz kılan arkadaşından da bilgiler alan Rus, Müslüman olmaya karar vererek Alanya Müftülüğü'ne başvurdu.
Rus Zıveyra, için Alanya Müftülüğü'nde tören düzenlendi. İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Rus kız, Meryem adını alarak Müslüman oldu. Alanya Müftüsü Rus kıza Rusça Kur'an-ı Kerim hediye etti. Törenin ardından müftülük binası yanında bulunan Emine Öz Müftüoğlu Camii'ne giden Zıveyra, Rusça Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek Allah'a şükretti.
Müslümanlığı seçtiği için çok mutlu olduğunu anlatan Meryem Zıveyra, kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. İslam'ın hem yaşantı hem de inanç konusunda çok farklı bir din olduğuna işaret eden Zıveyra, "Arkadaşım sayesinde Müslümanlığı seçtim. Arkadaşım olmasaydı önceki yaşantıma devam edecektim. O devamlı namaz kılarak Allah'a dua ediyordu. Bu beni çok etkiledi. Ayrıca tanıdığım birçok kişi namazın yanı sıra Ramazan ayında oruç tutuyordu. Bu ilk etapta bana çok ilginç geldi. Ancak yaptığım araştırma sonunda bunların İslam dininin şartları olduğunu öğrendim. Ben de artık dua öğrenerek namaz kılacağım." dedi.
Müftü Ahmet Hamdi Başpınar da yabancıların Müslümanlığa olan ilgisinin son yıllarda artmasının sevindirici olduğunu söyledi. İslam dini doğru anlatıldığı takdirde birçok gayri müslimin Müslüman olabileceğini vurgulayan Başpınar, müftülük olarak yabancılara İslam'ı en iyi şekilde anlatmanın gayreti içerisinde olduklarına işaret etti. (CHA)


Hiç yorum yok: