31 Ekim 2009 Cumartesi

18 Yılda 103 Kişi Müslüman Oldu

Manavgat Müftülüğü'nde 18 yıl içinde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde 103 gayrimüslim ve ateist kelime-i şahadet getirerek müslüman oldu. Farklı din mensuplarının, ateist ve nihilistlerin en fazla müslüman olduğu yıl ise 9 kişi ile 2009 yılının ilk 7'nci ayı oldu.

Müftülükte en son müslüman olan, Manavgat Müftü Vekili Mehmet Kuntbilek'in ihtida törenini yaptığı Polonyalı tıbbi laborant Aleksandra Wöjcik (Zeynep) oldu. Manavgat Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Şaban Şenol, İslam diniyle şereflenenlerin isimlerini deftere düzenli bir şekilde kayıt yaptıklarını ifade etti. İslam dinini seçenlerin 59'u erkek, 44'nü ise bayan.

Müslüman olmada birinci sırayı Almanlar, ikinci sırayı Baltık ülkeleri (Estonya, Litvanya, Moldova) ve üçüncü sırayı ise Hollandalılar yer alıyor. İslam diniyle şereflenenlerin 69'u üniversite mezunu, 23 lise ve 13 meslek yüksek okul mezunu olurken, 18 kişi de ateist, nihilist, panteist ve teist iken müslüman olduğu belirtildi. Din değiştirerek müslüman olan 103 kişinin tamamının kendi istekleri ve gönül rızalarıyla İslam dinini seçtiği belirtildi.

http://www.ayyildizgazetesi.com/haber-3244-18-Yilda-103-Kisi-Musluman-Oldu.html


Hiç yorum yok: