9 Temmuz 2009 Perşembe

Taylandlı gelin İslamiyet'i seçti

Taylandlı gelin İslamiyet'i seçti. Tayland vatandaşı Sırırat Manittayakul gönül verdiği Batmanlı genç Habip Öner ile evlendi.
Müslüman bir gençle evlenen Taylandlı gelin Sırırat Manittayakul kısa sürede İslamiyete gönül vererek kendi rızasıyla Müslüman oldu. Önceki dini Budizmin yerine İslamiyeti benimseyerek Müslüman olan Taylandlı gelin Sırırat müftülükte düzenlenen ihtida merasimi ile resmen Müslüman oldu ve Rabia adını aldı.
İhtida merasimi Sabri Işık tarafından okunan Kuranı Kerim ile başladı, okunan Kuranı Kerim'in mealini ise Vaize Halime Özdemir açıkladı.
Daha sonra İl Müftüsü İbrahim Öcüt eşliğinde Kelime-i Şahadet-i getiren ve Rabia adını alan Taylandlı geline ihtida belge ve Kuranı Kerim hediye edildi. Batman İl Müftülüğü'nde bu güne kadar İslamiyeti benimseyen ve Müslüman olan gayri müslimlerin sayısı 25 oldu.
Müftülükte düzenlenen ihtida merasiminde İl Müftüsü İbrahim Öcüt, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Erin, din hizmetleri şefi Celalettin Binay Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur hazır bulundu.
22.04.2008

Hiç yorum yok: