9 Temmuz 2009 Perşembe

Rus Turist Rehberi Müslüman Oldu


Antalya’nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Rus turist rehberi Raisa Kopylova (20), 2 yıl araştırmaları sonucu Müslüman oldu.
Manavgat Müftülüğü’nde yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getiren Rus turist rehberi, Reyhan ismini aldı.
Manavgat Müftüsü Halil Taş, Raisa’nın Kutlu Doğum Haftası’nda Müslüman olmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.
Taş, “Yeni Müslüman olan birinin geçmiş günahları affolunur. Annesinden yeni doğmuş bir bebek gibi saf ve temiz olur. Kutlu Doğum Haftası’nın ilk cumasında ihtida sevincini yaşıyoruz.” diye konuştu.
Taş, İslam’ı seçen Raisa Kopykova’ya Rusça Kur’anı Kerim ile İslam İlmihali hediye etti.
Kopylova, daha önce Ortodoks Hıristiyan olduğunu, İslam dinini 2 yıl araştırma sonucu kendi isteğiyle seçtiğini belirtti.
Müslüman olmasında nişanlısı Zeynel Arslan’ın çok büyük yardımı olduğunu belirten Kopylova, ilk işinin namaz surelerini ezberlemek olacağını ifade etti.
Nişanlısının İslam dinini öğrenmek için Rusça kaynak bulmada sürekli yardımcı olduğunu belirten Kopylova, İslam dinini seçtikten sonra ilk tebrik edenin Moskova’da yaşayan ailesinin olduğunu söyledi.
Kopylova, “Yeni dinime araştırarak girdim. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatı beni çok etkiledi. Nişanlımla birlikte Peygamberimiz için salat-ı selam getiriyoruz. Peygamberimiz’in güzel hayatı her kes için çok güzel bir örnek. Nişanlım İslam’ı seçmemde yardımcı olduğu için kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Zeynel Arslan da amcasının oğlunun da 5 ay önce Hollandalı turizmci Maaike van Dam ile evlendiğini belirtti.
Arslan, Maaike van Dam’ın da Müslüman olduktan 10 gün sonra Fatma Nur ismini aldığını kaydetti.

17 Nisan 2009, Cuma


Hiç yorum yok: