23 Haziran 2010 Çarşamba

Müslüman olan İngiliz kız 'Zeynep' ismini aldı

20/11/2008

İnternet ortamında Enes Bayrak (23) isimli Türk genciyle tanışıp arkadaş olan İngiliz Elizabeth Scarlett Kelly, Müslümanlığı seçti. Zeynep Bayrak ismini aldıktan sonra Enes'le nişanlanan Elizabeth için Bursa Nilüfer Müftülüğü'nde dine giriş merasimi düzenlendi.

Müftülüğe nişanlısı Enes Bayrak, kayınpederi Zülküf Bayrak ve Enes'in yakınları ile birlikte gelen Kelly, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü M. Faruk Arvas, Kelly'nin hiçbir baskı altında kalmadan kendi isteği ile Müslümanlığı kabul ettiğini belirterek, "İslam'a girmek demek, Allah'ın birliğini ve O'nun Peygamberi Hz. Muhammed'i (s.a.s.) kabul edip Allah'ın kendisine gönderdiği her şeyi benimsemesinden ibarettir. Kendi isteği ile Kelime-i Şehadet'i söyleyen Elizabeth, Müslümanlığı kabul etmiş oldu. Elizabeth, Müslümanlığı kabul ettiği için şu andan itibaren anasından doğduğu gibi tertemiz ve günahsız bir Müslüman oldu. Kendisine bir İngilizce Kur'an mealini hediye ediyoruz." dedi. Müftü Arvas, ayrıca Elizabeth'e İslamiyet'i kendi isteği ile kabul ettiğine dair bir belge verdi.

Enes Bayrak, Hindistan'da İngilizce işletme fakültesi son sınıfta okuduğunu belirterek, "Elizabeth Scarlett Kelly ile bir buçuk yıl önce tanıştık. Kendisi güzel sanatlar dil bilimleri üzerine üniversitesini tamamladı. Benimle tanıştıktan sonra hayatının çok değiştiğini söyledi. Aramızda binlerce kilometre olmasına rağmen Türkiye'de iki kez buluştuk. Bu ikinci buluşmamızda kendisi İslamiyet'i kabul etti, nişanlandık, okullarımız bittikten sonra inşaallah evleneceğiz." dedi

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=762115.

Hiç yorum yok: