23 Haziran 2010 Çarşamba

İngiliz Lynsey Vassallo İslamiyet'i Seçti

Türkiye'ye tatil için gelen ve Antalya'da çalışan Batmanlı genç Erkan Suçin'le tanıştıktan sonra İslamiyet'i merak eden ve araştıran İngiliz Lynsey Vassallo İslamiyet'i seçti.

BATMAN-Geçen yıl Türkiye"ye tatil için gelen İngiliz Lynsey Vassallo Antalya"da çalışan Batmanlı genç Erkan Suçin ile tanıştıktan sonra onun sayesinde İslamiyet"i merak eden ve İslamiyet"i araştıran İngiliz Lynsey Vassallo sonunda İslamiyet"i seçti.

Yapılan başvuru üzerine İngiliz Lynsey Vassallo için müftülükte düzenlenen ihtida merasimi ile Leyla ismini alarak resmen Müslüman oldu. Bir yıldan bu yana görüştüğü ve bu süreç içinde evlenmeye karar verdiği Batmanlı nişanlısı Erkan Suçin ile hafta sonu dünya evine girecek olan gelin adayı Leyla “İslamiyet"i merak edip araştırdıktan sonra fark ettim ki Hazreti İsa"nın ve Hazreti Muhammed"in tebliğ ettikleri dini emirler aynı doğrultuda. Anladım ki İslamiyet hak dindir. Bunun üzerine İslamiyet"i seçmeye karar verdim. İçimde daha önceden var olan huzur eksikliğini İslam"da buldum ” diye konuştu.

İl Müftüsü İbrahim Öcüt"de İslamiyet"i seçen ve Leyla ismini alan İngiliz geline İslamiyet hakkında bilgiler verdikten sonra kelime-i şahadet getirterek ihtida törenini tamamladı. Tören sonrası İngiliz gelin Leyla"ya ihtida belgesi, İngilizce Kuran-ı Kerim meali, 2 cilt İslam ilmihali hediye etti. İl Müftüsü Öcüt, hafta sonu dünya evine girmeye hazırlanan nişanlı çifte tavsiyelerde bulundu.

http://www.medya56.com/ sitesinden 23.06.2010 tarihinde yazdırılmıştır.

Hiç yorum yok: