25 Haziran 2010 Cuma

İsrailli kız Müslüman oldu


İsrailli İvan Yivon (33) isimli genç kız, Marmaris’te tanıştığı Türk genciyle anlaşarak Müslüman oldu.

İsrailli İvan Yivon’u memleketi Kırıkkale’ye getiren Veis Babacan (27), önümüzdeki günlerde düğün yapmayı hazırlanıyor. Tahir Aktaş Toplum Merkezi’nde Kırıkkale Valiliği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi’nin birlikte yaptığı ‘Bir yastıkta bir ömür projesi, sosyal hizmetler ve emniyet el ele, öpülesi eller ve umut yıldızı’ tanıtım kokteyline katılan İsrailli İvan Yivon ve eşi elektronik mühendisi Veis Babacan, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İsrail vatandaşlarının Türkleri çok sevdiğini ve geçmişe dayalı bağları bulunduğunu açıklayan İvan Yivon, önümüzdeki günlerde Türk ve İsrail ilişkilerinin tamamen düzeleceğini umduğunu söyledi. Kırıkkale’de yaşamaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Yivon, “Buranın insanları çok cana yakın buluyorum.” dedi. Nikah kıymak için Tel Aviv’den Kırıkkale’ye geldiğini açıklayan Vies Babacan, “Düğün işlemleri bittikten sonra İsrail’e tekrar döneceğiz. Şu anda vize işlemleriyle uğraşıyorum.” şeklinde konuştu.

YASTIĞI ALANLARIN 3 ÇOCUĞU OLUYOR ,

Program sırasında yeni evlenecek ve nikah kıyacaklara yastık dağıtan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bu yastığı alanların 3 çocuğu oluyor. Bunu iyi düşünün ona göre yastığı alın.” şeklinde konuştu. Çalışmaları yerinde görmenin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise “Biz belediye olarak bu tarz projelere her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Ben bunun sözünü verdim. Hep birlikte projeleri hayata geçirerek, Kırıkkale’yi, kent olma yolunda üst seviyelere çıkartacağız.” dedi.
URL: http://www.stargazete.com/guncel/israilli-kiz-musluman-oldu-272108.htm Tarih: 24 Haziran 2010 Perşembe, 14:42

Hiç yorum yok: