30 Ocak 2010 Cumartesi

Alman muhasebeci Müslüman oldu

Antalya`nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Alman emekli muhasebeci Annelie Edelgard Baksic (65), Hz. Muhammed`in (S.A.V) örnek hayatına hayran kalarak Müslüman oldu.
Baksic, Müslümanlığı kabul etmeden önce 3 yıl İslam hakkında geniş çaplı araştırma yaptığını belirtti. Manavgat Müftülüğü`nde yapılan ihtida töreninde Müslüman Baksic, yeni isminin Fatma olduğunu söyledi. Baksic`e Manavgat Müftüsü Halil Taş ve vaize eşi Fedan Taş , Almanca Kur`anı Kerim ile değişik hediyeler verdi.
Müslüman olmayı kendi gönül rızasıyla seçtiğini ifade eden Baksic, İslam dinini yakından tanımasına Almanya Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Andrea Kronenthaler (Hatice Özdemir)`in vesile olduğunu kaydetti.
Baksic, `İslam diniyle ilgili 3 yıldır geniş çaplı araştırma yaptım. 2 yıldır Müslüman olmama rağmen Ramazan ayında belirli günler oruç tuttum. Almanca olarak Kur`an-ı Kerim`i 5 defa okudum. Yıllardır aradığım huzur ve güveni İslam dininde buldum.` diye konuştu. Müftü Taş da, yeni Müslüman olmuş birinin geçmiş bütün günahlarının af olacağına dikkat çekti. Manavgat Müftülüğü Aile İrşat ve Tebliğ Bürosu Sorumlusu Vaize Fedan Taş, Kur`an öğrenmeye gelen hanımlarla birlikte Baksic`e İyi doğdun` pastası kesti. Hanımlar kendi aralarında topladıkları hediyeleri Baksic`e takdim etti. Fedan Taş, Aile İrşat ve Tebliğ Bürosu olarak Manavgat`ta Müslüman olan yerleşik turistlere İslam dinini öğrenme adına her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Müslüman olan vatandaşlarla irtibatlarını her zaman sürdürdüklerini belirten Taş, İslam ile ilgili bilgilendirmeyi ev ziyaretleri ve Manavgat Müftülüğü `nde düzenledikleri programlarla yaptıklarını anlattı. Öte yandan, Manavgat`ta yaşayan Endonezya asıllı Hinduizm mensubu fizyoterapist Desak Made Rai Purnisih de göz yaşları içinde Müslüman oldu.
Derya ismini olan Endonezyalı fizyoterapist Purnisih ihtida töreninde fotoğrafının çekilmesini istemedi. İslam diniyle ilgili 2 yıldır araştırma yaptığını açıklayan Purnisih, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan kendi rızasıyla Müslüman olduğunu dile getirdi.
Manavgat Müftülüğü`nde 1991 yılından bu yanan 121 gayri Müslim İslam dinini seçti. Bunun 22`nin ise 2009 yılı ilk 11`nci ayında gerçekleştiği belirtildi.
http://www.tumgazeteler.com/?a=5704046

Hiç yorum yok: