23 Eylül 2009 Çarşamba

Kolombiya'da kahve vadisinde İslam Merkezi-FOTO


Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Davut Herrera adlı Kolombiyalı Londra'nın güneyinde birkaç sene önce Müslüman oldu. Ülkesi Kolombiya'ya dönen Dawud Herrera, ilk olarak ülkesindeki insanlara İslam'ı anlattı.
Herrera bireysel olarak İslam'ı anlatmanın zorluğunun farkına vararak, tebliği kurumsallaştırarak ülkesinin Perreira kentinde 'Dawah Center' adıyla bir İslam merkezi açtı.
Pereira'nın Batı And dağlarında bulunan ve kahve üreticiliğiyle meşhur Dos Quebradas vadisinde yeralan Kolombiya İslam Merkezi'nde Müslümanların ibadetlerini eda edecekleri bir cami bulunuyor.
Kolombiya İslam Merkezi'nde sosyalleşme olanağı sağlayan ve helal gıda servisi yapan Baraka adında bir kafe ve Müslümanların İslam'la ilgili bilgi edinme ihtiyacını karşılayan küçük sınıflar var.
Herrera, kurumunun sitesinde yer alan yazısında ülkesinde diğer Müslümanların İslam merkezleriyle işbirliği uğraşında bulunarak, yerli halk arasında İslam'ı daha güçlü bir şekilde anlatmayı hedeflediği belirtti.
İslam'ın Kolombiya'daki farkındalığını arttırmak için güçlü bir ağla varolmayı planlayan Herrera ülkesinde çalışmalarının ilk meyvelerini topladığını kaydetti.
Kur'an ve Sünnet temelli bir hayatın Kolombiya'da yaşayan insanlar için yeni bir hayat seçeneğini sunduğunu söyleyen Herrera, İslam'ın toplumun tabanınında yaygınlaşmaları için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.
Diğer fotograflar için bakınız: http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=90138

Hiç yorum yok: