7 Haziran 2009 Pazar

30 Çinli Müslüman oldu

Tarih : 28.04.2006
Güzel muamele ve namaz onları cezbetti Suudi Arabistan’da geçtiğimiz Cuma günü, 30 Çinli, Riyad’ın kuzeyinde El-Masif Mahallesi’ndeki Abdullah El-Mutlak Camii’nde İslâmiyet'le şereflendiler. Suudi Arabistan'da işçi olarak çalışan Çinliler, namazdan ve güzel muameleden çok etkilendiler ve İslâmiyet'e girdiler
Her gün farklı ülkelerde insanlar İslâmiyet'in cazibesine kapılmaktan kendilerini alamıyorlar. Suudi Arabistan’da, hiç tanımadıkları bir insanın kendilerine gösterdiği güzel muameleden etkilenerek Müslüman olan Çinliler, bu durumun en son ve güzel bir örneğini teşkil etmekteler. Önce 7 Çİnlİ Namazdan Etkİlendİ İlk olarak 7 Çinli, Müslümanlar farz namazlarından birini eda ederlerken büyük şaşkınlık içinde onları seyretmeye başladılar. Ardından da nafile namazlara geçildiğinde Suudi bir vatandaşa sorularını yönelttiler: “Bu mekânda insanların yaptıkları bu ilginç sporun adı nedir?” Suudi vatandaş dilinin döndüğü kadar İngilizcesiyle namaz hakkında doğaçlama bir cevap verdi. Ve kendilerini caminin hemen yanındaki evine akşam yemeğine davet etti. Ev sahibi Suudi, misafirlerine ‘Jeriş’ -buğday ve et- yanı sıra kızarmış tavuk ve pilav sundu. Çinlilerin tek hoşuna giden, akşam yemeği değildi.. İlk defa karşılaştıkları bu Suudi vatandaşın kendilerine karşı iyi muamelesi de kalplerini fethetti.
SUUDİ VATANDAŞ DAVET İÇİN YARDIM İSTEDİ Çinli misafirler, kendilerini ağırlayan vatandaşın kibarlığını inşaat şirketinde çalışan diğer arkadaşlarına anlattılar. Bu esnada Suudi vatandaş da İslâmi Gençlik Kulübü Derneği yetkililerini arayarak, bir sonraki haftasonu tatillerinde tekrar gelecek olan Çinli misafirlerinin hidayeti için yardım etmelerini istedi. Yetkililer bu isteğe olumlu cevap verdiler ve yemeğe Çin asıllı bir davetçi göndereceklerini söylediler.7 Çinlinin, kendilerini ağırlayan Suudi vatandaş hakkında çizdikleri imaj, yaklaşık 50 arkadaşının ikinci davete katılmalarına vesile oldu. Yanında hem Riyad Davet ve İrşad Bürosu Müdürü Abdulaziz El-Şetari hem de tercümeyi yapmak üzere yine bir davetçi olan Çin asıllı vatandaş bulunuyordu.
50 ÇİNLİ'DEN 30'U HEMEN MÜSLÜMAN OLDU Davete katılan Çinlilerin büyük kısmı herhangi bir dine tabi değildi. İslâm hakkında da sünneti zorunlu kıldığı ve şu anda Danimarka ile sorun yaşandığı dışında hiçbir bilgileri yoktu. Durum, İslâm'ın özünü ve Müslümanların tüm iyi muamelelerinin temelini aldıkları Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in kişiliğini öğrenince değişmeye başladı. El-Arabiya Sitesi’nin verdiği habere göre; akşam yemeğine katılan 50 Çinli’den bu davet sonrası hemen 30’u El-Masif Mahallesi’ndeki Abdullah El-Mutlak Camii’nde Müslüman olduklarını ilan ettiler.

Hiç yorum yok: