23 Nisan 2009 Perşembe

Konferans için geldi, 4 kişi Müslüman oldu


İsveç'te İslam üzerine bir konferans için Amerika'dan gelen Şeyh Halid Yasin, başkent Stockholm'de genç Müslümanlara seslendi. Kendisi de sonradan Müslüman olmuş biri olan Yasin'in konuşmalarından etkilenen 4 İsveçli genç konferanstan sonra İslamiyet'i seçti. Böyle bir olayın Kutlu Doğum Haftası dönemine denk gelmesi İsveçli gurbetçilerce de manidar ve hoş bir sürpriz olarak nitelendi.Dünya genelinde tanınmış bir fikir adamı olduğu ifade edilen Amerikalı Şeyh Halid Yasin, İsveç Genç Müslümanlar Derneği'nin davetlisi olarak geldiği Stockholm'de, iki günde dört konferans verdi. Stockholm'ün Medborgarplatsen semtinde bulunan Åso Lisesi'nin bin 300 kişilik konferans salonunda konuşma yapan Yasin'ın konferansının son gününde, 4 İsveçli gencin Müslüman olması tüm katılımcıların takdirini topladı.Gençlerden üçü kendisini ateist, birisi de Hıristiyan olarak ifade ederlerken, iki yıldır İslami araştırdıklarını, özellikle İmam Yasin'in internette ve internet sayfasındaki vaaz ve yazılarından çok etkilendiklerini belirttiler. Konferanstan sonra kesin olarak Müslüman olmaya karar verdiklerini söyleyen gençler, Şeyh Yasin'in de bulunduğu bir ortamda Kelime-i Şahadet getirmek istediklerini söyleyince, İmam Yasin'in de bu teklifi kabulü üzerine onun karşısında Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldular."


FACEBOOK VE GOOGLE KULLANMAYIN"İnternette, www. Purposetv.tv ve Manchester'da yayın yapan TV istasyonu ile milyonlarca insana İslam'ı anlatan Halid Yasin, sanal alemle ilgili çarpıcı açıklamalarda ve iddialarda bulundu. Facebook ve Google gibi popüler internet sayfalarına şiddetle karşı olduğunu söyleyen Yasin, "Facebook, insanların resimlerini, bilgilerini haber vermeden, başka sitelerde çıkar amaçlı kullanıyor. Ayrıca, üyelerinin gizli bilgilerini istendiği zaman gizli servislere aktarabiliyorlar. Biz de Müslümanlara bu siteleri kullanmaları yerine, aynı özelliklere ve hıza sahip, www.alwahy.com ve www.challengeyoursoul.com sayfalarını kullanmalarını öneriyoruz" dedi."


İSLAM VE MÜSLÜMAN BİRBİRİNDEN FAKLIDIR"Yasin, Müslümanların günümüz dünyasının en büyük hedefi olduğunu vurgularken, "Müslümanlar daima fanatiklikle, gericilikle ve en önemlisi terörist olarak yaftalanıyor." diye konuştu. Gerçek anlamda İslam'ı yaşayan, bilen bir Müslüman'ın hayatı incelendiğinde, bu suçlamalarının hiç birinin o insanda bulunmayacağına değinen İmam Yasin, "Müslümanlara yapılan bu tür yakıştırmalar çok büyük bir hata. Çünkü insanlar Müslüman'la İslam'ı karıştırıyor. İslam'la Müslümanlık arasında fark vardır. İslam, Allah'ın belirlediği, Peygamberimizin (s.a.a) anlattığı, bir yaşam kuralıdır. Çoğu zaman Müslüman İslam'a uymaz ama yaptıkları birçok şeyi İslam adına yapar. Bundan dolayı insanlar 'İslam demek buyuymuş' diye düşünür ve böylece yanlış İslam imajı ortaya çıkar" dedi. Yasin ayrıca, bu tür yanlış İslam imajının ortadan kalkması için, her Müslüman İslam dinini çok iyi öğrenmesi ve tatbik etmesi gerektiğini belirtti.Danimarka'daki karikatür krizine de değinen Yasin, Danimarka'da Peygamberimize yapılan çirkin karikatürü duyduğu zaman Mekke'de olduğunu söylerken, sözlerinin devamında: "Hiç okumamıştım, görmemiştim ama etrafta herkes bu konu hakkında konuşuyordu. Bu tür yanlış hakaretler Batı'da ve Amerika'da kutsal varlıklara ve devlet başkanlarına yapılıyor ve kamuoyu tarafından normal karşılanıyor. Bunlar çok yanlış şeyler. Bunu yapanlar pedagoji dersi almamış, bilgisiz, cahil, gaddar kişilerdir" dedi.Birkaç yıl önce "Non Müslümanlar" diye adlandırılan, 80-100 kişilik bir gruba, konferans vermek için Danimarka'ya gittiğini belirten İmam Yasin, "Aşağı yukarı 45 dakika bir konuşma yaptım. Tüm süre boyunca, Peygamberimiz(s.a.s) ismini anmadan onun hakkında konuştum. O'nun karakterini, özelliklerini anlatmaya çalıştım. Konuşmamın sonunda, herkes bahsettiğim insanın kim olduğunu sordu. Bu kişinin, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s) olduğunu söylediğimde herkes şoka girdi. Çünkü Peygamberimizi tanımıyorlardı ve hiç bu şekilde duymamışlardı. Programdan sonra 80 yaşında bir kadın torunuyla Müslüman olmak istedi." diye kaydetti

HZ. MUHAMMED (S.A.S) HAKKINDA DETAYLAR SUNULDUStockholm'deki konferansında katılımcılara Hz Muhammed'in (s.a.s) hayatından kesitler sunan Halid Yasin, "Peygamberimiz (s.a.s) sıcak bir yaz gününde, ortalığı ısıtan bir güneş gibidir. Yatsı namazında, karanlığın içerisinde gökte parlayan bir ay gibidir ve kıyamette kadar böyle devam edecektir" dedi."Gerçekten bütün insanlar, Peygamberimizin hayatını okusalar, bilseler, yaşantıları ve düşünceleri değişir." diyen İmam Yasin, "Hayatım boyunca, Peygamberimiz (s.a.s) hakkında iftira atan önyargılı çok ırkçı insan gördüm. Hz. Muhammed (s.a.s) ki El- Emin diye tanınmıştı. O ismi hak etmek için iyi bir karakter ortaya koymak gerekir. Bu bir onur işaretidir. Bu ismi zaten genç bir yaşta kazanmıştır ve dürüstlüğü kusursuzdur." diye belirtti."Peki, neden hep ön yargılar var, neden insanlar O'nun hakkında olumsuz konuşuyorlar?" diye soran Amerikalı mühtedi Şeyh, "Çünkü Allah'ın sözlerini, insanlara ilettiğini söylüyor. O zaman da, bugün de en zengin dil olan Arapçayı mükemmel kullanıyordu. Herkes O'nu ümmi (okuma yazma bilmeyen) biri olduğunu biliyordu. Müşriklerden bazıları O'nu 'Sihirbaz, cin çarpmış, Hıristiyanlar ve Yahudilerden öğrendiklerini söylüyor' diye suçladılar. Okuduğu ve söylediği şeyler Allah'ın emirleriydi, bu emirler insanların nefislerine ağır geldi ve hoşlarına gitmedi. Tarihe bakarsak o günkü önyargılar ile bugünkü önyargılar aynıdır. Dünya değişti, her şey değişti, ama insanların iftiraları, önyargıları değişmedi." şeklinde cevapladı.


"TİME DERGİSİ, HZ MUHAMMED'İ (S.A.S) EN MÜKEMMEL İNSAN OLARAK SEÇTİ"Dünya'nın gelmiş, geçmiş en mükemmel insanın Hz. Muhammed (s.a.s) olduğunu belirten İmam Yasin, konuyla ilgili olarak, "Bu sözler Time Dergisi'ne ait, 1978 yılında dünyada gelmiş, geçmiş en etkileyici 100 kişi arasından Peygamberimiz (s.a.s) birinci seçildi. Ve ayrıca Michael H. Hart, Alphonse de Lamartine, Mahatma Ghandi, Dr Jules Wasserman, Thomas Carlyle, Edward Gibbon, Simon Ockley, Sir George Bernard Shaw, Johann Wolfgang von Goethe ve W.Montgomery gibi akademisyenler, bilim adamları Peygamberimizi övdüler ve hepsi O'nun en mükemmel insan, baba, eş, lider, savaşçı, arkadaş olduğunu söylediler. Ve insanlar bütün bu güzel özelliklerin toplandığı insan olarak oylarını Hz Muhammed (s.a.s) verdiler." şeklinde konuştu.

ŞEYH HALİD YASİN KİMDİR?Şeyh Halid Yasin, 1965 yılında Amerika'nın New York şehrinde dindar bir Hıristiyan ailenin çocuğu olarak dünya geldi. 15 yaşına kadar koyu bir Hıristiyan olarak yaşayan Yasin, 1965 yılında New York'ta yaşayan İslam alimi Şeyh Davud Ahmed Faysal ile tanıştıktan sonra, onun anlattıklarından etkilenerek 15 yaşındayken Müslüman oldu.


habervaktim.com

2009-04-19

Hiç yorum yok: