23 Nisan 2009 Perşembe

Emma Templeman Müslüman oldu



Kahramanmaras Il Müftülügüne müracaat ederek Müslüman olmak istedigini belirten Irlanda asilli Ingiliz Emma Templeman Müslüman oldu.
Kahramanmarasli Ahmet Nail Bozdag ile Mugla’nin Bodrum Ilçesinde tanisarak evlenen Emma, Ahmet’in memleketine gelerek Müslüman olmayi tercih etti ve Müslüman olmak için gerekli evraklarla birlikte Il Müftülügüne Müslüman olmak istedigini bildiren Templeman Il Müftüsü Bekir Gülce ve sahitlerin huzurunda Müslümanligi tercih etti ismi de Esra oldu.
Il Müftüsü Gülce, Islam dinini tercih eden Emma’ya; Allah’in varligini, birligini ve sifatlarini anlatarak, Hz. Isa’nin Hz. Meryem’in oglu oldugunu, herkesin babasiyla anildigini ancak Hz.Isa’nin Meryem oglu seklinde anildigini çünkü babasiz olarak Hz.Meryem’den dogdugunu ifade ederek Kur’an’in bize böyle anlattigini bu sebeple de biz Müslümanlarin bu sekilde inandigini söyledi. Yahudilerin Hz. Isa’yi kabul etmedigini, Hristiyanlarin da Hz. Muhammed’i kabul etmedigini ancak Islamiyetin ise her ikisini de kabul ettigini belirtti ve ardindan iman esaslarindan bahseden Gülce; Emma’nin Allah’in izniyle Müslüman oldugunu, Allah’in sevdiklerini Islam’a kavusturdugunu, biz insanlarin ölümlü oldugunu ve Müslümanlarin ahiretteki yolunun cennete gedecegini belirterek bu yolu tercih etmesi sebebiyle kendisini kutladigini ifade eden Gülce, Emma’dan sahitlerin huzurunda Kelime-i Sehadet getirmesi istedi.
Emma Templeman, Il Müftüsü ile beraber sahitlerin huzurunda Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman oldu.
Bundan böyle Templeman’in hayatinin yeniden basladigini, kendisi için tertemiz bir sayfa açildigini, Islamin kendinden öncekileri sildigini, nasil ki Günes dogunca karanliktan eser kalmazsa, Islam gelince de küfürden eser kalmaz diyen Gülce, Emma ‘yi tebrik ederek ona Kur’an-i Kerim ve Ilmihal kitaplari hediye etti
19 Mart 2009
sondakika46.com

Hiç yorum yok: