13 Eylül 2008 Cumartesi

TATİLE GELEN AMERİKALI KADIN EZANDAN ETKİLENİP MÜSLÜMAN OLDU


08 Temmuz 2008 Salı


Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Amerikalı Martha Carolyn, Antalya'da Barlar Sokağı'nda kaldığı bir pansiyonda duyduğu ezandan etkilenerek Müslüman oldu.
14 yıl önce tatile geldiği Fethiye'ye yerleşen Martha Carolyn, Müslümanlığı 52 yaşında seçti. 8 yıldır Müslümanlık ile ilgili araştırma yapan ABD vatandaşı Carolyn, Regaip Kandili'nde şahadet getirerek İslam dinine geçti. Resmi işlemler için Fethiye Müftülüğü'ne başvuran Martha, Müslüman olduktan sonra Müzeyyen ismini aldı. Yarın gerçekleştirilecek ihtida töreni öncesinde başını örterek duygularını anlatan Müzeyyen Carolyn, hayatındaki değişimin duyduğu ezan sesiyle başladığını söyledi. 8 yıl önce Antalya'nın Kaleiçi Mahallesindeki Barlar Sokağında bir pansiyonda kalırken sabah ezanı duyduğunu ve ezan bitiminde kendine hakim olamayıp ağladığını anlatan Carolyn, "O günden sonra her gün ezan dinlemeye başladım. Ve Müslümanlık hakkında araştırmalar yaptım. En son Regaip kandili gecesinde camileri doldurup, ellerini açıp dua eden Müslümanların o halini görünce bende Müslüman olmaya karar verdim. Önceden proteston dinine mensuptum, ama şimdi Müslüman oldum. Çok heyecanlıyım." dedi.
Fethiye Müftüsü Ertuğrul Koyuncu Müzeyyen Carolyn'a İslam hakkında bilgi verdi. Kelime-i şahadet getirerek Müslüman olan Amerikalı Müzeyyen'in yarın yapılacak ihtida töreni ile resmen Müslüman olacağını kaydeden Koyuncu, 1992 yılından bu yana müftülüğe müraacat ederek İslam'ı seçen yabancı sayısını 36 olarak açıkladı. Öte yandan Fethiye Müftülüğü'nce en son 2007 Ocak ayında bir kişinin müslüman olmak için başvurduğu öğrenildi.
www.habervitrini.com

Hiç yorum yok: