21 Eylül 2008 Pazar

Ramazan`da İslam`ı seçen İngiliz öğretmen

Hayatımızın unutulmaz anlarına bir baktığımızda insanların ve yerlerin bizim için özel bir anlamının olduğunu ve bir fark edemesek de Allah`ın elinin günlük yaşantımıza nasıl müdahil olduğunu görürüz.
Çoğu zaman, hayatımızın nasıl bir şekil aldığını ve bugün bizi nereye sürüklediğini fark edemeyecek kadar meşgulüz. Bağışlayan ve esirgeyen Allah`ın bizim üzerimizdeki ebedi planına etrafımızda olup bitenlere baktığımızda şükretmeyi öğreniyoruz.
İdris Tevfik, Müslüman olarak geçirdiği ilk Ramazan`a bakıyor ve o zamandan sonra hayatında nelerin değiştiğini gözlemliyor. `İlk Ramazan`ım çok özeldi. Onunla alakalı bir şeyler anlatmadan önce, ondan iki sene önceki Ramazan`dan bahsetmek istiyorum` diyor.
Tevfik, bir İngiliz yazar ve öğretmen. Çok farklı İngiliz okullarında dini eğitimler bölüm başkanlığı da yapmış, birkaç yıl önce Müslüman olmuş eski Roma kilisesi rahiplerinden aynı zamanda.
NAMAZ KILMALARI İÇİN SINIFIMI VERDİM
Tevfik, `Tek halı kaplı ve lavabolu sınıf benimki idi, ki bunlar namaz kılanlar için temel ihtiyaçtı. Öğrencilerin bu isteklerini kabul ettim ve artık orada namaz kılmaya başladılar.
Bir Ramazan boyu öğlen yemeği vakti benim sınıfımda namaz kılmalarını seyrettim onların. Cuma günleri ise cemaatle Cuma namazı kılıyorlardı` diyor.
ÖĞRENCİLERİM BANA ÖRNEK OLDU
O Ramazan`ın sonuna doğru Müslümanların nasıl ibadet ettiklerini öğrendiğini söyleyen Tevfik, o zaman, anlamlarını bilmediği halde ezberden duaları kendi kendine okuyabildiğini anlatıyor.
Ramazan`dan sonra da, bir yıl boyunca öğlen arasında, öğlen namazlarının sınıfında kılınmaya devam ettiğini belirten İngiliz öğretmen, gayri Müslim olarak bir sonraki Ramazan`da öğrencilerle oruç tuttuğunu, öğrencilerle dayanışma içinde olduğunu gösterdiğini söylüyor ve çok geçmeden İslam`ı seçtiğini anlatıyor.
Öğrencilerinin kendisine örnek teşkil ettiğini söyleyen Tevfik, en az bilgili ve en yeni Müslüman olarak öğrencileriyle beraber namaz kıldığını belirtiyor.
İLK RAMAZANIM ÇOK ÖZELDİ
Müslüman olarak geçirdiği ilk Ramazan`ın çok özel olduğunu belirtiyor Tevfik ve Ramazanın sonunda öğrencileriyle beraber özel bir iftar hazırladıklarını söylüyor ve şunları kaydediyor:
`Kadir gecesinde de öğrencilerle okul sonrasında program yaptık. Derslerin bitimi ile namaz vakti arasında Peygamber Efendimiz(S.A.V)`in hayatıyla ilgili bir film seyrettik. Sonra beraber akşam namazı kıldık ve güzel sesiyle en büyük öğrencim imamlık yaptı. Güneş batarken sınıfta toplandık ve sanki bir melek bizi ziyarete gelmiş gibiydi. Beraber iftar ettik. Herkes yiyecek ve içecek getirmişti. Çok güzel bir iftar oldu.`
11 EYLÜL`E RAĞMEN GÜZELDİ
Bu olayın 11 Eylül`den sonra olduğunu söyleyen Tevfik, İngiltere`deki birçok kişinin İslam ve Müslümanlarla alakalı derin bir kuşku içinde olduğu bir dönemde yaptıkları bu organizasyon sonrası birçok gayri Müslim öğretmen arkadaşının gelip kendilerini tebrik ettiğini ve iyi Ramazanlar dilediklerini ifade ediyor.
MÜSLÜMAN ÜLKELERDE İBADET DAHA KOLAY
`Müslüman ülkelerinde orucu ve diğer ibadetleri destekleyen dostlar ve insanlar var. İslam`ı öğrenmeye vesile olan özel programlar hazırlanıyor ama Müslüman olmayan ülkelerde bu çok zor` diyor İngiliz öğretmen.
`Genellikle oruç tutan tek kişi sizsinizdir bu ülkelerde, özellikle yakınlarda bir cami olmazsa, iftardan sonra özel hiç bir şey olmaz. Ama Müslüman olarak geçirdiğim o ilk Ramazan`ı asla unutmayacağım. Elhamdülillah diğer insanlara da İslam`ın bir mesajı oldu bu, kalplerimizi dolduran neşe ve kardeşliğin gerçek bir şenliği oldu.` diyerek sözlerini bitiriyor
06- 09-2008-www.timeturk.com

Hiç yorum yok: