29 Eylül 2008 Pazartesi

Ortodoks Maria müslüman oldu


Müslümanlığı tercih eden Romanya uyruklu Maria, Ayşe ismini aldı ve evleneceği Tokatlı gencimiz ile birlikte bugün İl Müftülüğü"nde İhtida Belgesi"ni teslim aldı.
Tokat ilimizde, Pazar ilçemiz Menteşe Köyü nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Hacı YILMAZ (34) meslek olarak ticari gemilerde Baş Makinist olarak görev yapıyordu ve memleketten uzakta diyar diyar, liman liman dolaşıyordu. Baş Makinist Hacı Yılmaz’ın yolu bundan 8 yıl önce de Romanya’nın Tuna Nehri kenarındaki liman şehri Galati’ye yolu düşmüştü. Galati şehrinde, Maria Florenta PALADE (27) isimli genç bir kız ile tanışan Hacı YILMAZ aşık olmuştu. Maria ile ilişkilerini o tarihten buyana devam ettiren Hacı YILMAZ’ın bir de kız çocuğu dünyaya gelmişti.
Dini inancında Ortodoks olan Maria ile Müslüman Hacı Yılmaz’ın beraberlikleri yıllar yılı devam etti, Bundan iki hafta önce, Hacı Yılmaz, Maria ve kızını Tokat’a, memleketine getirdi. Pazar ilçemiz Menteşe Köyü’ne gelen Hacı ve Maria çifti resmi nikah işlemlerini başlattılar.
MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ
MARİA İDİ AYŞE OLDU
Evlenme kararı veren Maria, Ortodoks inancını da terk ederek Müslümanlığı seçti. Müslümanlığa geçişini belgelemek için de dün Tokat İl Müftülüğü’ne gelindi. Basın mensuplarının ilgi göstermesi üzerine, konu hakkında Hacı YILMAZ tarafından açıklama yapıldı. Hacı Yılmaz eşinin Müslümanlığı tercih ettiğini söyledi ve isminin de bundan sonra Ayşe olacağını duyurdu.
Tokat Müftülüğü Din Hizmet ve Din Eğitim Kısım Şefliğinde İHTİDA Belgesi hazırlanan Romen uyruklu Ayşe (Maria) YILMAZ, daha sonra İl Müftüsü Mustafa KAYA’nın makamına geçtiler. Burada Müftü KAYA şahitlerin de imzasını aldıktan sonra İHTİDA Belgesini teslim etti. Ayrıca, mübarek kuftabımız Kuran-I Kerim ve İngilizce ilmihal kitapları hediye etti.
İl Müftüsü KAYA, İHTİDA Belgesi’ni teslim etme töreninde yaptığı açıklamada “Bugün bir gayri müslüm vatandaşımızın yüce İslam dinimizi seçme merasimini yapıyoruz. Bir mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum. Şüphesiz insanın bir ömrü söz konusudur. Ömrünün ileri yaşlarında bile olsa bir insanın Müslümanlığı kabul etmesi, geçmiş bütün günahlarının silinmesine vesile oluyor, tertemiz oluyor. Bu kardeşimiz de İslamiyet’i seçmekle yeni bir hayata başlıyor. Günahları sıfırlanmış durumda, sadece dünya hayatı değil, ahiret hayatı de ebedi hayatı da kurtulmuş oluyor. Kendilerini İslam’ı seçtikleri için tebrik ediyorum. Eşi ile beraber mutlu bir ömür sürmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Açıklamanın ardından Basın mensupları İhtida Belgesi’nin teslim edilmesini görüntüledikten sonra dışarı çıkarıldı ve basına kapalı ortamda Müslümanlığı seçen Ayşe (Maria) Kelime-i Şehadeti getirdi.


11 Eylül 2007 17:13

Hiç yorum yok: