29 Eylül 2008 Pazartesi

Onlar da İslam'ı seçti!

Mersin İl Müftülüğü'nde düzenlenen törende kelime-i şahadet getirerek Müslüman olduktan sonra İlayda ismini alan Olga PROKOPENKO, üniversite mezunu, öğretmen olduğunu İslam Kültüründen çok etkilendiğini Rus uyruklu birçok arkadaşlarının da İslam’ı seçtiğini, Mersin’e geldikleri günden beri çevrelerindeki Müslüman bayanların samimi yaşantıları bağlı oldukları İslam Kültürünün kendilerini etkilediğini söyledi.
Sibel ismini alan 1983 doğumlu Yuliana YURCHENKO ise; Üniversite Mezunu, ekonomist olduğunu arkadaşı gibi İslam’dan çok etkilendiğini Müslümanlığı seçtiği için mutlu olduğunu dinini değiştirmesi konusunda kendisine zorlama yapılmadığını kendi isteğiyle Müslümanlığı seçtiğini söyledi.
Bu arada İl Müftü Yardımcısı Bünyamin AKKOÇ, dünya çapında ciddi bir İslami inkişaf müşahede edildiği, İslam dinine olan bu teveccüh ve yönelişin özellikle ilim adamları çevresinde daha çok görüldüğünü söyledi.
AKKOÇ, genç bayanların Müslümanlığı seçmelerinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Umarım bundan sonra dinlerini daha yakından tanır öğrenirler. Bir kişi Müslüman olursa geçmişteki tüm günahları silinir. Bu merasimin müftülüğümüzde gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum" diye konuştu.
İhtida merasiminin sonrasından Müslüman olan Rus uyruklu bayanlara Kuran’ı Kerim ve İslam dinini anlatan çeşitli kitap ve Cd hediye edildi.
(Haber 7) 28 Haziran 2008

Hiç yorum yok: