13 Eylül 2008 Cumartesi

ÜNLÜ HUKUKÇU CRANE MÜSLÜMAN OLDU

ABD siyasetinin tanınmış simalarından hukukçu Dr. Robert Dickson Crane Müslüman oldu. Nixon döneminde müsteşarlık yapan Crane, ABD Avukatlar Cemiyeti başkanlığını yapıyordu. Crane, saf ve ari Allah inancını Kur'an'da bulduğunu belirtiyor.
ABD'li ünlü siyasetçi ve hukukçu Dr. Robert Dickson Crane İslam'ı seçti. ABD siyasetinin tanınmış simalarından olan ve adını Faruk Abdulhak olarak değiştiren Crane, 1963-1968 yılları arasında ABD Başkanı Richard Nixon döneminde Dışişleri Müşteşarlığı yapmış, 1981 yılında da ABD Başkanı Reagan tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'ne ABD Büyükelçisi olarak atanmıştı.
Şimdilerde Amerikan Avukatlar Cemiyeti ile Amerikalı Müslümanlar Konseyi'nin başkanlıklarını yapan Crane, 11 Eylül olayının ardından binlerce Amerikalı'nın İslam'ı seçtiğini belirtti. Bir müddet ABD Kongresi üyesi olan kardeşinin de İslam'la müşerref olduğunu bildiren Crane, önceki gün yayımlanan bir makalede nasıl Müslüman olduğunu açıkladı. Robert Crane, makalesinde, Müslüman olduktan sonra birçok Hristiyan din adamının ve dinler tarihinde tahassus sahibi kişilerin kendisini ziyaret edip "Duyduk ki, bir sorunun varmış" diyerek kendilerini eleştirdiklerini, ancak kendisinin onlara, "Tüm sorunlarımın çözümünü buldum" şeklinde karşılık verdiğini anlatıyor. Crane, İslam'a girişini şöyle anlatıyor:
"Uzun araştırmalarım sonucunda en saf Allah inancını Kur'an'da buldum ve özellikle Ayet-el Kürs-i'den çok etkilendim. 11 Eylül olayının ardından ABD'de bir çok kişi Müslüman oldu. Bunun sebebinin de araştırılması gerekiyor." Ünlü profesör Robert Crane, Kelime-i Şahadet getirerek fıtratının yıllardır aradığı hakikate ulaştığını ifade ediyor
Yeni Şafak
17 Mart 2002 Pazar

Hiç yorum yok: